Інгредієнти для соусу:
Жовток - 1 шт
Каперси – 3 шт
Анчоус - 1 шт
Пармезан – 1 ст/л
Оцет - 1 ч/л
Часник – 1 зубчик.
Ворчестер – 1 ст/л
Сіль - ¼ ч/л
Чорний перець - ½ ч/л
Оливкова олія - 70мл
Технологія приготування соусу:
Всі інгредієнти, крім оливкової олії, перемішати за допомогою блендера. Після того як перемішали, знижуємо потужність блендера та вливаємо тонким струменем оливкову олію і продовжуємо збивати до стану рідкої сметани. Соус готовий.
Інгредієнти для салату:
Рамен салат – 1 шт.
Помідор черрі – 2 шт.
Пармезан – 2 ст/л
В'ялені жовтки – 1 шт.
Куряче філе (шашлик) – 150 гр.
Хліб/бріош (крутон)
Технологія приготування салату:
Для приготування в'ялених жовтків необхідно з курячих яєць відокремити жовтки від білків. Засипати у будь-яку форму шар солі, викласти на сіль жовтки та засипати жовтки сіллю повністю. Залишити на 2 доби у холодному місці. Через 2 доби дістаємо жовтки, ретельно з них змиваємо всю сіль, просушуємо паперовим рушником та залишаємо підсушитись у відкритому вигляді при кімнатній температурі на 1 день.
Салат рамен за бажанням, пучком обсмажити на відкритому грилі при 200° з усіх боків до появи пригаринок. Дістаємо, обмазуємо листя салату соусом, додаємо пармезан, помідори чері порізані навпіл, в'ялений жовток тоненько нарізати і присипати поверх пармезану, викладаємо м'ясо та хліб.
Основним у салаті є соус, тому звичайно використовується оригінальний соус, інгредієнти самого салату можна замінювати на свій смак. Буде смачно. Смачного!