Інгредієнти

Тісто:
Борошно 200 г
Вода 115 г
Сіль 5 г
Олія рослинна 10 г +20 г на вилежування

Начинка:
Сир 150 г
Кріп 20 г
Сіль 3 г

Заливка:
Сметана 150 г
Яйце 1 шт
Масло вершкове 20 г

Технологія приготування

Приготування тіста:

  1. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти для тіста.
  2. Вимішуємо до тих пір, поки не утвориться однорідна грудка тіста. Потім перекладаємо його на стіл і продовжуємо місити, поки тісто не стане гладким і рівномірним.
  3. Ділимо тісто навпіл і скручуємо в дві кульки. Кожну кульку трохи придавлюємо, поливаємо олією та кладемо назад у миску.
  4. Накриваємо плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб клейковина сформувалася.

Начинка та заливка:

  1. Поки тісто "відпочиває", змішуємо в мисці сир, нарізаний кріп та сіль, добре переминаємо.
  2. Окремо змішуємо сметану з яйцем до однорідності.

Розкочування тіста:

  1. Після того, як тісто відлежалося, викладаємо одну кульку на стіл. Легко приминаємо, а потім починаємо розтягувати пальцями за край, рухаючись від центру до країв.
  2. Розтягуємо тісто, поки не стане настільки тонким, що через нього буде видно стіл. Змащуємо тісто олією.
  3. Повторюємо цю процедуру з другою кулькою тіста, намагаючись, щоб товсті краї збіглися. Обрізаємо зайві краї.

Формування рулету:

  1. Рівномірно розсипаємо сир на тісто (не переборщуйте, щоб тісто не стало занадто мокрим).
  2. Скручуємо тісто в рулет, а потім звертаємо рулет в равлик. Перекладаємо у змащену вершковим маслом форму.
  3. Поливаємо зверху заливкою зі сметани та яйця, кладемо маленький шматочок вершкового масла.

Запікання:

  1. Випікаємо на грилі або в духовці при температурі 200-220°C протягом 25 хвилин або до золотистого кольору.
  2. Готову страву залишаємо на 10-15 хвилин охолонути.

Подача: Класичну лазню прийнято їсти руками. Смачного!