Інгредієнти
Тісто:
Борошно 200 г
Вода 115 г
Сіль 5 г
Олія рослинна 10 г +20 г на вилежування
Начинка:
Сир 150 г
Кріп 20 г
Сіль 3 г
Заливка:
Сметана 150 г
Яйце 1 шт
Масло вершкове 20 г
Технологія приготування
Приготування тіста:
- У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти для тіста.
- Вимішуємо до тих пір, поки не утвориться однорідна грудка тіста. Потім перекладаємо його на стіл і продовжуємо місити, поки тісто не стане гладким і рівномірним.
- Ділимо тісто навпіл і скручуємо в дві кульки. Кожну кульку трохи придавлюємо, поливаємо олією та кладемо назад у миску.
- Накриваємо плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб клейковина сформувалася.
Начинка та заливка:
- Поки тісто "відпочиває", змішуємо в мисці сир, нарізаний кріп та сіль, добре переминаємо.
- Окремо змішуємо сметану з яйцем до однорідності.
Розкочування тіста:
- Після того, як тісто відлежалося, викладаємо одну кульку на стіл. Легко приминаємо, а потім починаємо розтягувати пальцями за край, рухаючись від центру до країв.
- Розтягуємо тісто, поки не стане настільки тонким, що через нього буде видно стіл. Змащуємо тісто олією.
- Повторюємо цю процедуру з другою кулькою тіста, намагаючись, щоб товсті краї збіглися. Обрізаємо зайві краї.
Формування рулету:
- Рівномірно розсипаємо сир на тісто (не переборщуйте, щоб тісто не стало занадто мокрим).
- Скручуємо тісто в рулет, а потім звертаємо рулет в равлик. Перекладаємо у змащену вершковим маслом форму.
- Поливаємо зверху заливкою зі сметани та яйця, кладемо маленький шматочок вершкового масла.
Запікання:
- Випікаємо на грилі або в духовці при температурі 200-220°C протягом 25 хвилин або до золотистого кольору.
- Готову страву залишаємо на 10-15 хвилин охолонути.
Подача: Класичну лазню прийнято їсти руками. Смачного!