Ці пухкі оладки поєднують солодкість та кремовість цвітної капусти та рікоти з приємним, землистим смаком райдужного мангольду і ароматом майорану. Ідеально підходять для легкого обіду або закуски, чудово поєднуються з часниковим йогуртовим соусом, і навіть смачні холодними – прекрасний варіант для здорового ланчбоксу.
Час приготування:
- Підготовка: 25 хвилин
- Приготування: 15 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти
- 1 середня цвітна капуста, розділена на маленькі суцвіття (близько 3 стакани)
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 1 маленька червона цибулина, дрібно нарізана
- 2-3 ч. л. олії для смаження
- 100 г листя райдужного мангольду, стебла видалені та нарізані
- 1 чашка рікоти
- 4 яйця
- ¼ чашки тертого пармезану
- 2 ч. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. свіжого майорану
- ¼ чашки пшеничного борошна
- 1 ч. л. порошку кумина
- Сіль та перець за смаком
- ¼ – ½ ч. л. пластівців чилі (за бажанням)
Додаткове обладнання
- Велика миска
- Сковорідка
Інструкція з приготування
-
Приготуйте цвітну капусту:
- Розтопіть вершкове масло у великій сковороді та додайте суцвіття кольорової капусти. Обсмажте 3 хвилини, потім додайте подрібнений часник і 1/3 стакана води.
- Готуйте на повільному вогні ще 7-10 хвилин, поки капуста не стане м’якою, але залишиться злегка хрусткою, а вода випарується. Приправте сіллю та чорним перцем. Перекладіть у миску і відкладіть.
-
Приготуйте цибулю та мангольд:
- У тій самій сковороді обсмажте червону цибулю на 2 ч. л. олії на середньому вогні близько 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорою.
- Додайте нарізані стебла мангольду і смажте ще 2 хвилини. Влийте яблучний оцет, перемішайте, зніміть з вогню і відкладіть.
-
Приготуйте яєчно-сирну суміш:
- У мисці злегка збийте яйця. Додайте рікоту, тертий пармезан і порошок кумина, ретельно перемішайте.
-
Приготуйте листя мангольду:
- Опустіть листя мангольду у велику каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть 1 хвилину, поки вони не зм’якнуть. Злийте воду і промийте під холодною водою.
- Викладіть листя на паперовий рушник і обережно відіжміть зайву вологу.
-
З’єднайте інгредієнти:
- Легенько розімніть кольорову капусту виделкою, щоб вона стала трохи кремовою.
- Додайте листя майорану, підсмажену цибулю, стебла мангольду, яєчно-сирну суміш і зварене листя мангольду. Приправте сіллю, перцем і пластівцями чилі (за бажанням). Добре перемішайте.
-
Смажте оладки:
- Очистіть сковорідку, налийте 1 ст. л. олії і нагрійте на середньо-високому вогні.
- Викладайте по 2 ст. л. суміші на сковорідку та обсмажуйте партіями по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
-
Подайте та насолоджуйтесь:
- Подавайте оладки гарячими з улюбленим соусом. Зберігати в холодильнику можна до трьох днів.