Ці пухкі оладки поєднують солодкість та кремовість цвітної капусти та рікоти з приємним, землистим смаком райдужного мангольду і ароматом майорану. Ідеально підходять для легкого обіду або закуски, чудово поєднуються з часниковим йогуртовим соусом, і навіть смачні холодними – прекрасний варіант для здорового ланчбоксу.

Час приготування:

  • Підготовка: 25 хвилин
  • Приготування: 15 хвилин
  • Порцій: 4

 

Second recipe image by Alicja Sieronski

Інгредієнти

  • 1 середня цвітна капуста, розділена на маленькі суцвіття (близько 3 стакани)
  • 1 ст. л. вершкового масла 
  • 1 зубчик часнику, подрібнений 
  • 1 маленька червона цибулина, дрібно нарізана 
  • 2-3 ч. л. олії для смаження
  • 100 г листя райдужного мангольду, стебла видалені та нарізані
  • 1 чашка рікоти 
  • 4 яйця 
  • ¼ чашки тертого пармезану 
  • 2 ч. л. яблучного оцту 
  • 1 ст. л. свіжого майорану 
  • ¼ чашки пшеничного борошна 
  • 1 ч. л. порошку кумина
  • Сіль та перець за смаком 
  • ¼ – ½ ч. л. пластівців чилі (за бажанням) 

 

Додаткове обладнання

  • Велика миска
  • Сковорідка

Third recipe image by Alicja Sieronski

Інструкція з приготування

  1. Приготуйте цвітну капусту:

    • Розтопіть вершкове масло у великій сковороді та додайте суцвіття кольорової капусти. Обсмажте 3 хвилини, потім додайте подрібнений часник і 1/3 стакана води.
    • Готуйте на повільному вогні ще 7-10 хвилин, поки капуста не стане м’якою, але залишиться злегка хрусткою, а вода випарується. Приправте сіллю та чорним перцем. Перекладіть у миску і відкладіть.
  2. Приготуйте цибулю та мангольд:

    • У тій самій сковороді обсмажте червону цибулю на 2 ч. л. олії на середньому вогні близько 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорою.
    • Додайте нарізані стебла мангольду і смажте ще 2 хвилини. Влийте яблучний оцет, перемішайте, зніміть з вогню і відкладіть.
  3. Приготуйте яєчно-сирну суміш:

    • У мисці злегка збийте яйця. Додайте рікоту, тертий пармезан і порошок кумина, ретельно перемішайте.
  4. Приготуйте листя мангольду:

    • Опустіть листя мангольду у велику каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть 1 хвилину, поки вони не зм’якнуть. Злийте воду і промийте під холодною водою.
    • Викладіть листя на паперовий рушник і обережно відіжміть зайву вологу.
  5. З’єднайте інгредієнти:

    • Легенько розімніть кольорову капусту виделкою, щоб вона стала трохи кремовою.
    • Додайте листя майорану, підсмажену цибулю, стебла мангольду, яєчно-сирну суміш і зварене листя мангольду. Приправте сіллю, перцем і пластівцями чилі (за бажанням). Добре перемішайте.
  6. Смажте оладки:

    • Очистіть сковорідку, налийте 1 ст. л. олії і нагрійте на середньо-високому вогні.
    • Викладайте по 2 ст. л. суміші на сковорідку та обсмажуйте партіями по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
  7. Подайте та насолоджуйтесь:

    • Подавайте оладки гарячими з улюбленим соусом. Зберігати в холодильнику можна до трьох днів.