1 порція
Час приготування – 20 хвилин.
Інгредієнти
Куряче стегно без кістки - 1 шт
Лаваш вірменський- ½ листа
Помідор свіжий - 1 шт
Огірок - 1 шт
Часник - 1 зубчик
Грецький йогурт – 100 мл
Сіль/перець - ⅓ ч/л
Орегано - ⅓ ч/л
Оливкова олія - 1 ст/л
Технологія приготування
Для початку необхідно замаринувати куряче стегно: солимо, перчимо, додаємо орегано та оливкову олію. Ретельно перемішуємо та залишаємо маринуватися, за цей час зробимо за грецьким стилем соус схожий на дзадики. У йогурт необхідно через терку додати огірок, зубчик часнику, сіль та перець і ретельно перемішати. Залежно від йогурту можна додати лимонний сік. Перемішуємо та залишаємо.
На розпеченому до 250° гриля протягом 8 хвилин обсмажуємо куряче стегно по 4 хвилини з кожного боку. Перевертаючи кожні 2 хвилини. Кришка гриля має бути закрита. Перевернули та закрили кришку. Куряче стегно досить швидко готується тому наше завдання залишити його соковитим і смачним, завдання отримати гарні скоринки у нас немає, оскільки воно змішуватиметься з соусом і загортатиметься в лаваш.
Через 8 хвилин дістаємо куряче стегно, даємо відпочити пару хвилин і нарізаємо на дрібні зручні шматочки. В окрему миску перекладаємо наш йогуртовий соус, дрібно нарізаємо і додаємо до нього помідор. Ну і звичайно наше нарізане м'ясо.
Ретельно добре перемішуємо для того щоб всі інгредієнти з'єдналися. Розстеляємо на столі половинку листа лаваша і на довгу частину його викладаємо начинку. Акуратно загинаємо краї і закручуємо в тугий рол. Щоб вийшло щось на кшталт шаурми. При бажанні можна на грилі, що остигає і відключений після приготування м'яса, прогріти готовий рол. Але ми рекомендуємо їсти саме скажемо так у сирому вигляді не обзарюючи. Смачного!