Для приготування порції з двох коржів п'ядина необхідно:
Борошно - 125 грамів
Вода – 70 мл
Смалець - 25 грамів
Сода - 2 грами
Сіль - 2 грами
Інгредієнти для начинки
Мортаделла - 100 грам
Моцарела – 40 грамів
Рукола - 15 грамів
Технологія приготування
Усі інгредієнти з'єднати між собою та замісити еластичне тісто.
У процесі замісу тісто сильно прилипатиме до рук, це не привід додавати ще борошна. При замішуванні протягом 5-10 хвилин ви помітите, як тісто перестане липнути до рук, стане еластичним м'яким і ніжним. Після того, як тісто перестало прилипати, йому необхідно дати відпочити. Перекладаємо його в пакет або замотуємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину.
Після цього коржик необхідно розкачати товщиною не більше 3 мм. Обсмажувати прямо на решітці гриля при температурі 220-250 ° протягом 20-30 секунд з кожного боку. Головним показником того, що коржик пора перевертати стануть бульбашки на поверхні тыста. Також у процесі приготування коржик набуватиме жовтого кольору.
Коржик дістаємо і додаємо начинку. У нашому випадку це mortadella і сир моцарела. Вкладати начинку можна на тоненьку подушку з руколи.
П'ядіна це універсальний італійський коржик відповідно начинку ви також можете підбирати на свій смак.