1 порція.

Час приготування – 20 хвилин.

Інгредієнти

Фарш телячий – 200 грам
Сир чеддер - 100г
Бріош - 1 шт
Солоний огірок - 1 шт
Гірчиця - 1 ст/л
Мед - 1 ст/л
Сіль/перець - ⅓ ч/л

 

Технологія приготування

Додаємо сіль та перець у фарш, перемішуємо і даємо фаршу просолитися протягом кількох хвилин. Для цього рецепту нам знадобиться цілий не тертий шматок сиру чеддер. Необхідно вирізати з нього форму шайби за розміром булочки. Далі необхідно сформувати котлету так, щоб сир опинився усередині фаршу. Скажімо так: фаршируємо фарш із сиром. Дуже важливо, щоб у результаті на котлеті не було зайвих отворів і сир був захований повністю. Залишаємо котлету, робимо соус.

Гірчицю, мед змішуємо між собою і додаємо дрібно-дрібно нарізаний солоний огірок. Швидкими рухами перемішуємо до появи легкої емульсії. Соус почне світлішати.

Настав час обсмажити котлету. Обсмажуємо котлету по 2,5 хвилин з кожного боку при закритій кришці гриля, незалежно від моделі. Важливо через 5 хвилин якщо ви використовуєте газовий гриль перекласти котлети на верхній ярус. Якщо ви використовуєте вугільний або електричний гриль, необхідно організувати зону непрямого жару і залишити в цій зоні котлету ще на півтори-дві хвилини, щоб м'ясо не готувалося, але сир продовжував усередині плавитися. Загалом протягом 7 хвилин котлета готова.

Можна з обох боків обсмажити булочки, перекласти на них котлету та залити зверху нашим соусом. За бажання можна додати свіжу або мариновану цибулю, будь-яку зелень або навіть щось із овочів. Салат або помідор. Але повірте, і у базовому виконанні це буде дуже соковитий та смачний бургер! Накриваємо котлету другою частиною булочки та отримуємо задоволення від такої соковитої "сирної бомби"! Смачного!