Інгредієнти:

Тісто для гьодза 10-12 листків
Свинний биток - 150 г
Капуста пекінська - 100 г
М'ята - 2 гілки
Цибуля зелена - 3 стебла
Кінза - 1 невеликий пучок
Часник - 1 зубчик
Перець чилі свіжий - ¼ стручка
Паста Том-Кха – 1 ст.л
Масло вершкове - 20 г
Сіль
Перець
Вода - 70 мл + для змочування тіста

 

Технологія приготування

Спочатку готуємо начинку. Биток зачищаємо від зовнішньої жили. Чистимо часник і обриваємо стебла біля кінзи та м'яти. У пекінської капусти вирізаємо щільну серцевину.
Перерізаємо м'ясо до стану рубаної пастоподібної маси, після чого перекладаємо в глибоку миску. Нарізаємо в дрібний кубик пекінську капусту, часник, перець чилі та шаткуємо зелень. Всипаємо все до м'яса і додаємо сіль, перець та пасту Том Кха. Тепер можна все добре вимішати та почати відбивати фарш. Відбиваємо до тих пір, поки весь фарш не триматиметься, якщо його підняти всією масою.

Коли фарш готовий, можна починати ліпку.
Підготовлене тісто має бути закрите плівкою весь час, поки ви з ним не працюєте!
Взявши один лист тіста, закриваємо плівкою інші листи що залишилися, щоб не висихали.
На лист тіста, в центр, викладаємо половину столової ложки фаршу. Навколо фаршу, по контуру злегка протираємо водою, щоб зволожити тісто, і можна було зліпити разом. Складаємо навпіл і зліплюємо краї. Злегка притискаємо до дошки, щоб гребінець був зверху. Робимо на гребінці три складочки на однаковій відстані. Повторюємо те саме, з іншим листом тіста і фаршем.


Широку форму з фольги рясно змащуємо вершковим маслом і викладаємо туди наші гьодза.
Гриль розігріваємо до 200-220 градусів і кладемо нашу форму на решітку. Залишаємо на три-чотири хвилини, поки не з'явиться скоринка на дні, після чого додаємо у форму воду і закриваємо кришку гриля. Залишаємо так на 10 хвилин, щоб гьодза пропарилися, після чого дістаємо з гриля і викладаємо на тарілку. Подаємо із соєвим соусом.