- Кількість порцій – 4
- Час підготовки – 20 хв
- Час маринування – 4-6 год
- Час смаження – 12-16 хв
Спеціальне обладнання:
Цифровий кишеньковий термометр
Інгредієнти для заправки:
- Майонез 1 склянка
- Грецький йогурт ⅔ склянки
- Крупно натертої (нарізаної) ¼ склянки
- Яблучний оцет 1 столова ложка
- Мелений коріандр ½ чайної ложки
- Морська сіль ½ чайної ложки
- Часник, подрібнений або продавлений через прес 1 зубчик
- Свіжомелений чорний перець ¼ чайної ложки
Інгредієнти:
- Куряча грудка без кісток і шкіри (приблизно 200 грамів кожна) 4 половинки
- Ромен 2 сердечка (кожне розрізане вздовж навпіл)
- Оливкова олія першого віджиму
- Помідори Черрі або винограду невеликий (кожен розрізати навпіл) 1 півлітра
- дрібно нарізаного листя свіжої італійської петрушки 2 столові ложки
- Кошерна сіль
- Чорний свіжозмелений перець
Технологія приготування:
1. Збити інгредієнти заправки. Помістіть курку у великий пластиковий пакет, який можна закривати, і налийте 1 склянку заправки. Витисніть повітря з пакета та щільно закрийте його. Переверніть пакет, щоб розподілити заправку, покладіть у миску та поставте в холодильник на 4–6 годин, періодично перевертаючи. Накрийте та охолодіть заправку, що залишилася.