Кількість порцій – 4
Час підготовки – 10 хв
Час маринування – 30-60 хв
Час смаження – 4 хв
СПЕЦІАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ:
Двостороння решітка для обсмажування Weber Crafted
МАРИНАД:
3 столові ложки соєвого соусу
2 столові ложки свіжого соку лайма
2 столові ложки меду
2 столові ложки підсмаженої кунжутної олії
1 столова ложка дрібно натертого очищеного свіжого імбиру
½ чайної ложки шрірача
1 столова ложка подрібненого свіжого листя кінзи
4 стейки з тунця ахі, кожен приблизно 200 грамів і 2 сантиметри завтовшки
ГАРНІР:
3 цибулі, тонко нарізані
1 чашка дрібно нарізаного англійського або перського огірка без насіння
2 столові ложки подрібненого свіжого листя кінзи
1 столова ложка кунжутної олії
1 столова ложка свіжого соку лайма
1 чайна ложка дрібно натертого очищеного свіжого імбиру
Щіпка кошерної солі
ІНСТРУКЦІЇ :
1.Збийте інгредієнти маринаду в мисці. Відкладіть 3 столові ложки для гарніру.
2.Розкладіть тунець у формі для запікання. Полийте рибу маринадом, що залишився, і переверніть її для покриття.
3.Поставте в холодильник від 30 хвилин до 1 години, перевернувши один або два рази.
4.З’єднайте інгредієнти для гарніру в мисці. Додайте 1 столову ложку збереженого маринаду та перемішайте. Охолодити до використання.
Підготуйте гриль до прямого приготування на сильному вогні (250°–300°C). Попередньо розігрійте решітку для обсмажування на прямому сильному вогні принаймні 10 хвилин.
5. Дістаньте тунець з маринаду, дозволивши надлишкам стекти назад у блюдо. (Видалити маринад.) Покладіть тунець на решітку для обсмажування та готуйте з відкритою кришкою, поки він не стане непрозорим (або бажаної готовності), приблизно 4 хвилини для середнього просмаження, перевернувши один раз. Зніміть з гриля та змастіть маринадом, що залишився. Подавайте негайно з приправою, викладеною зверху.