Кількість порцій — 2
Час підготовки – 10 хв
Час смаження – 10 хв
Спеціальне обладнання:
Повнорозмірна порцелянова емальована чавунна планча Weber для Genesis серії 300
Інгредієнти для вінегрету:
2 склянки злегка упакованого крес-салату «МАШ»
Сік 1/2 лимона
4 столові ложки оливкової олії першого віджиму
сіль
Чорний свіжозмелений перець
10 помідорів Черрі
8 списів спаржі, жорсткі кінці видалені
2 столові ложки води
2 великих яйця
Технологія приготування:
1. У блендері з’єднайте половину салату, лимонний сік і 2 столові ложки олії та перемішайте, щоб отримати однорідний вінегрет, додавши ще трохи олії, якщо потрібно, щоб суміш розм’якшилася. Приправити на (свій) смак сіллю і перцем.
2. Підготуйте гриль до прямого приготування на середньому вогні (180°–220°C).
Поставте чавунну планчу на прямий вогонь, закрийте кришку та попередньо розігрівайте її протягом 3–5 хвилин.
3. У маленькій мисці змішайте помідори з 1 столовою ложкою олії, щоб вони злегка покрилися. Викладіть помідори на попередньо розігріту решітку-гриль і смажте на прямому середньому вогні під закритою кришкою, поки помідори не розм’якшать і злегка обвугляться, приблизно 6-8 хвилин, періодично перевертаючи. Поверніть помідори в миску.
4.Тим часом у середній мисці збризніть спаржу 1 столовою ложкою олії, що залишилася, приправте сіллю та перцем і перемішайте до покриття.
Викладіть спаржу на попередньо розігріту планчу для гриля, додайте воду (для створення пари) і смажте на прямому середньому вогні із закритою кришкою протягом 4 хвилин, перевернувши один раз.