Інгредієнти:
- Качина грудка – 1 шт.
- Сіль, перець – 2 г
- Цибуля ріпчаста – 250 г
- Цукор – 125 г
- Лимон – 1 шт.
Приготування:
-
Цибулеве варення: Наріжте цибулю півкільцями та обсмажте її на сильному вогні в сотейнику, постійно помішуючи, до золотистого кольору. Зменшіть вогонь до середнього, додайте цукор і сік одного лимона. Томіть цибулю, періодично помішуючи, приблизно 30 хвилин, поки зайва волога випарується. Цибуля повинна стати прозорою, м'якою та набути консистенції варення.
2. Стейк: Качину грудку кімнатної температури, зі шкірою, приправте сіллю та перцем. На розігрітому до 250°C грилі обсмажте грудку шкірою вниз протягом 2,5 хвилини при закритій кришці. Переверніть та обсмажте ще 2,5 хвилини з іншого боку.
3. Відпочинок: Вимкніть нагрівання у грилі та дайте стейку «відпочити» протягом 2 хвилин.
4. Подача: Наріжте стейк скибками, викладіть на подушку з цибулевого варення та подавайте до столу.
Смачного! Вишукана страва готова до подачі.