Інгредієгти

Щупальця гігантського кальмару 150 г
Огірки 1 шт
Булочки Бао 2 шт
Соус рибний 1 ст.л
Соєвий соус 1 ст.л
Оливкова олія 60 г
Петрушка 2-3 гілочки
Лайм – половинка
Спеції Chipotle honey rub 1 ч.л
Мед 15 г
Олія вершкове 20г
Сіль
Перець

 

Технологія приготування

Готуємо щупальця кальмара. Перед маринуванням на щупальцях потрібно зробити насічки з двох сторін майже до центру. У миску із щупальцями нарізаємо дрібно петрушку. Заправляємо сіллю та перцем і додаємо 1 ст.л оливкової олії. Залишаємо на 15 хвилин, щоб промаринувалися.

Поки кальмар маринується, злегка відбиваємо огірок качалкою або плоскою стороною ножа, обрізаємо краї і шаткуємо скибочками по 4-5мм. Складаємо все в миску, заправляємо сіллю, перцем, рибним та соєвим соусом і 1 ст.л оливкової олії, добре перемішуємо і даємо постояти 10-15 хвилин

Також готуємо лаймову заправку. У миску видавлюємо половинку лайма, додаємо мед і розмішуємо, щоб розчинився мед. Потроху додаємо оливкову олію, що залишилася, і швидко вимішуємо поки не вийде густий однорідний соус, додаємо щіпку солі перемішуємо останній раз.

На розігрітій до 250 градусів решітці гриля обсмажуємо наші щупальця по 1 хвилині з кожного боку і знімаємо з гриля. Даємо відпочити 2-3 хвилини. Тим часом зменшуємо температуру гриля на мінімум і прогріваємо по 20 секунд з кожного боку наші булочки.

Перед складання наших сендвічів, щупальця нарізаємо скибочками по 1 см. Прогріті булочки змащуємо всередині вершковим маслом, викладаємо в кожну булочку по 1 ст.л наших огірків, і так само по 1 ст.л нарізаних щупалець. Заправляємо лаймовим соусом і можемо їсти.