Ця сільська, але витончена страва відмінно передає атмосферу осені, тому вона чудово підійде і для сімейної вечері, і для особливих осінніх зустрічей.

Смачна солона галета поєднує в собі ніжний смак цукіні та солодкість кукурудзи, загорнуті в хрустку скоринку.

 

Час підготовки: 20 хвилин
Час охолодження: 20 хвилин і 1 год або на ніч
Час випікання: 25-30 хвилин
Порції: 6

 

Інгредієнти

Для начинки:

  • 2 цукіні (жовтий і зелений)
  • 1 качан кукурудзи (або 1 склянка замороженої чи консервованої кукурудзи)
  • 2 ч. л. вершкового масла
  • 1 шалот, дрібно нарізаний
  • ¾ склянки крем-фрешу або сметани
  • ¾ склянки свіжо тертого пармезану
  • Цедра 1 лимона
  • 1 ст. л. свіжого листя орегано
  • 1 ст. л. свіжого листя чебрецю
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • Сіль і перець за смаком

Для тіста:

  • 1 ½ склянки пшеничного борошна
  • 10 ст. л. вершкового масла, кубиками
  • ½ ч. л. дрібної солі
  • 4-5 ст. л. крижаної води
  • 1 яєчний жовток

Додаткове приладдя

  • Кухонний комбайн
  • Папір для випічки
  • Харчова плівка
  • Качалка

 

First recipe image by Alicja Sieronski

Second recipe image by Alicja Sieronski

Приготування

  1. Приготування тіста: Наріжте холодне масло на маленькі кубики і заморозьте на 20 хвилин.

  2. Підготовка начинки: Дуже тонко наріжте цукіні та викладіть на чистий кухонний рушник. Посипте сіллю, накрийте іншим рушником і відкладіть, щоб видалити зайву вологу з цукіні.

  3. Очистьте качан кукурудзи і наріжте зерна гострим ножем.

  4. Розтопіть 2 чайні ложки масла на сковороді на середньому вогні. Додайте дрібно нарізаний шалот і зерна кукурудзи, обсмажуйте 3 хвилини. Зніміть з вогню та залиште остигати.

  5. Помістіть заморожене масло, борошно і сіль у кухонний комбайн і кілька разів перемішайте, доки суміш не стане схожою на крихти.

  6. Додавайте по 1 столовій ложці крижаної води, поки тісто почне злегка з'єднуватися, але все ще буде крихким. Висипте його на робочу поверхню, сформуйте кулю і злегка притисніть. Загорніть у харчову плівку і охолодіть у холодильнику протягом 1 години.

  7. Розігрійте духовку до 200°C (або 180°C з вентилятором) і застеліть деко пергаментним папером або силіконовим килимком.

  8. У середній мисці змішайте крем-фреш і пармезан, додайте лимонну цедру, приправте, перемішайте і додайте кукурудзу.

  9. Розкачайте охолоджене тісто в коло діаметром приблизно 30 см між двома листами пергаменту. Обережно перенесіть тісто на підготовлене деко.

  10. Викладіть кремово-кукурудзяну начинку в центр, залишивши близько 5 см до країв. Зверху викладіть скибочки цукіні, створюючи візерунок. Загорніть краї тіста навколо начинки, формуючи складки.

  11. Збийте жовток і змажте ним краї тіста.

  12. Випікайте галету 25-30 хвилин, поки скоринка не стане золотистою. Вийміть з духовки і дайте постояти на решітці 10 хвилин перед нарізкою.

Смачного!

Finished recipe image by Alicja Sieronski