Ця сільська, але витончена страва відмінно передає атмосферу осені, тому вона чудово підійде і для сімейної вечері, і для особливих осінніх зустрічей.
Смачна солона галета поєднує в собі ніжний смак цукіні та солодкість кукурудзи, загорнуті в хрустку скоринку.
Час підготовки: 20 хвилин
Час охолодження: 20 хвилин і 1 год або на ніч
Час випікання: 25-30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти
Для начинки:
- 2 цукіні (жовтий і зелений)
- 1 качан кукурудзи (або 1 склянка замороженої чи консервованої кукурудзи)
- 2 ч. л. вершкового масла
- 1 шалот, дрібно нарізаний
- ¾ склянки крем-фрешу або сметани
- ¾ склянки свіжо тертого пармезану
- Цедра 1 лимона
- 1 ст. л. свіжого листя орегано
- 1 ст. л. свіжого листя чебрецю
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- Сіль і перець за смаком
Для тіста:
- 1 ½ склянки пшеничного борошна
- 10 ст. л. вершкового масла, кубиками
- ½ ч. л. дрібної солі
- 4-5 ст. л. крижаної води
- 1 яєчний жовток
Додаткове приладдя
- Кухонний комбайн
- Папір для випічки
- Харчова плівка
- Качалка
Приготування
-
Приготування тіста: Наріжте холодне масло на маленькі кубики і заморозьте на 20 хвилин.
-
Підготовка начинки: Дуже тонко наріжте цукіні та викладіть на чистий кухонний рушник. Посипте сіллю, накрийте іншим рушником і відкладіть, щоб видалити зайву вологу з цукіні.
-
Очистьте качан кукурудзи і наріжте зерна гострим ножем.
-
Розтопіть 2 чайні ложки масла на сковороді на середньому вогні. Додайте дрібно нарізаний шалот і зерна кукурудзи, обсмажуйте 3 хвилини. Зніміть з вогню та залиште остигати.
-
Помістіть заморожене масло, борошно і сіль у кухонний комбайн і кілька разів перемішайте, доки суміш не стане схожою на крихти.
-
Додавайте по 1 столовій ложці крижаної води, поки тісто почне злегка з'єднуватися, але все ще буде крихким. Висипте його на робочу поверхню, сформуйте кулю і злегка притисніть. Загорніть у харчову плівку і охолодіть у холодильнику протягом 1 години.
-
Розігрійте духовку до 200°C (або 180°C з вентилятором) і застеліть деко пергаментним папером або силіконовим килимком.
-
У середній мисці змішайте крем-фреш і пармезан, додайте лимонну цедру, приправте, перемішайте і додайте кукурудзу.
-
Розкачайте охолоджене тісто в коло діаметром приблизно 30 см між двома листами пергаменту. Обережно перенесіть тісто на підготовлене деко.
-
Викладіть кремово-кукурудзяну начинку в центр, залишивши близько 5 см до країв. Зверху викладіть скибочки цукіні, створюючи візерунок. Загорніть краї тіста навколо начинки, формуючи складки.
-
Збийте жовток і змажте ним краї тіста.
-
Випікайте галету 25-30 хвилин, поки скоринка не стане золотистою. Вийміть з духовки і дайте постояти на решітці 10 хвилин перед нарізкою.
Смачного!