Ця вишукана страва стане ефектним веганським основним або чудовим гарніром для святкового столу! Наповнена багатими східними спеціями та текстурами, вона захопить своїм смаком і виглядом.

Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 35-45 хвилин
Порцій: 4 як основна страва, 6-8 як гарнір

 

Інгредієнти:

  • Картопля та капуста Кейл:

    • близько 900 г картоплі для запікання, нарізаної часточками зі шкіркою
    • 1½ ч. л куркуми
    • 1½ ч. л часникового порошку
    • 3 ст. л оливкової олії (розділіть)
    • Морська сіль і чорний перець за смаком
    • Сік і цедра 1 лимона
    • 3 склянки листя капусти Кейл, порвані, без твердих стебел
    • 2 ч. л приправи заатар
    • 2 ст. л сушеного барбарису або подрібненої сушеної журавлини (опційно)
  • Зелена тахіні-заправка:

    • 1 склянка сирої капусти Кейл, подрібненої
    • ½ склянки рідкої тахіні
    • ⅓ склянки м’якої оливкової олії або олії авокадо
    • ⅓ склянки сирих, очищених фісташок
    • 1 зубчик часнику
    • 1 ч. л діжонської гірчиці
    • 2 ч. л яблучного оцту
    • 2 ч. л заатару
    • ½ ч. л. морської солі
  • Фісташковий дукка:

    • ⅓ склянки сирих, очищених фісташок
    • 1 ст. л насіння коріандру
    • 1 ст. л насіння кмину
    • 1 ст. л насіння фенхелю
    • 1 ст. л білого кунжуту
    • ½ ч. л морської солі
    • ¼ ч. л сумаху

 

Recipe image by Alicja Sieronski

Інструкція:

  1. Підготовка та запікання картоплі:
    Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть велику форму для запікання пергаментом. У великій мисці змішайте 2 ст. л оливкової олії з куркумою, часниковим порошком, лимонним соком і цедрою. Додайте картоплю та добре перемішайте, щоб вона покрилася сумішшю. Викладіть картоплю на форму для запікання та запікайте 35-45 хвилин до золотистої скоринки.

  2. Приготування заправки:
    У блендері змішайте всі інгредієнти для заправки (кейл, тахіні, олія, фісташки, часник, гірчицю, оцет, заатар і сіль) до консистенції песто. Відкладіть.

  3. Приготування дукки:
    В ступці або невеликому подрібнювачі подрібніть насіння коріандру, кмину та фенхелю, потім додайте фісташки й подрібніть до крупної консистенції. Додайте кунжут, сумах і сіль, добре перемішайте та відкладіть.

  4. Підготовка кейлу:
    У мисці змішайте листя кейлу з 1 ст. л оливкової олії, 2 ч. л заатару та морською сіллю. Помасажуйте листя, поки вони не стануть м’якшими та рівномірно вкритими.

  5. Запікання кейлу:
    Коли картопля готова, зменште температуру духовки до 150°C. Викладіть кейл на ту ж форму для запікання й запікайте 10 хвилин, поки листя не стане хрустким. Стежте, щоб кейл не підгорів, і перевертайте кілька разів під час запікання.

  6. Сервірування:
    На великій тарілці викладіть хрусткий кейл, зверху — запечену картоплю, полийте заправкою і посипте фісташковим дуккою. За бажанням додайте барбариси або журавлину.

Смачного!

Finished recipe image by Alicja Sieronski