Ця вишукана страва стане ефектним веганським основним або чудовим гарніром для святкового столу! Наповнена багатими східними спеціями та текстурами, вона захопить своїм смаком і виглядом.
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 35-45 хвилин
Порцій: 4 як основна страва, 6-8 як гарнір
Інгредієнти:
-
Картопля та капуста Кейл:
- близько 900 г картоплі для запікання, нарізаної часточками зі шкіркою
- 1½ ч. л куркуми
- 1½ ч. л часникового порошку
- 3 ст. л оливкової олії (розділіть)
- Морська сіль і чорний перець за смаком
- Сік і цедра 1 лимона
- 3 склянки листя капусти Кейл, порвані, без твердих стебел
- 2 ч. л приправи заатар
- 2 ст. л сушеного барбарису або подрібненої сушеної журавлини (опційно)
-
Зелена тахіні-заправка:
- 1 склянка сирої капусти Кейл, подрібненої
- ½ склянки рідкої тахіні
- ⅓ склянки м’якої оливкової олії або олії авокадо
- ⅓ склянки сирих, очищених фісташок
- 1 зубчик часнику
- 1 ч. л діжонської гірчиці
- 2 ч. л яблучного оцту
- 2 ч. л заатару
- ½ ч. л. морської солі
-
Фісташковий дукка:
- ⅓ склянки сирих, очищених фісташок
- 1 ст. л насіння коріандру
- 1 ст. л насіння кмину
- 1 ст. л насіння фенхелю
- 1 ст. л білого кунжуту
- ½ ч. л морської солі
- ¼ ч. л сумаху
Інструкція:
-
Підготовка та запікання картоплі:
Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть велику форму для запікання пергаментом. У великій мисці змішайте 2 ст. л оливкової олії з куркумою, часниковим порошком, лимонним соком і цедрою. Додайте картоплю та добре перемішайте, щоб вона покрилася сумішшю. Викладіть картоплю на форму для запікання та запікайте 35-45 хвилин до золотистої скоринки. -
Приготування заправки:
У блендері змішайте всі інгредієнти для заправки (кейл, тахіні, олія, фісташки, часник, гірчицю, оцет, заатар і сіль) до консистенції песто. Відкладіть. -
Приготування дукки:
В ступці або невеликому подрібнювачі подрібніть насіння коріандру, кмину та фенхелю, потім додайте фісташки й подрібніть до крупної консистенції. Додайте кунжут, сумах і сіль, добре перемішайте та відкладіть. -
Підготовка кейлу:
У мисці змішайте листя кейлу з 1 ст. л оливкової олії, 2 ч. л заатару та морською сіллю. Помасажуйте листя, поки вони не стануть м’якшими та рівномірно вкритими. -
Запікання кейлу:
Коли картопля готова, зменште температуру духовки до 150°C. Викладіть кейл на ту ж форму для запікання й запікайте 10 хвилин, поки листя не стане хрустким. Стежте, щоб кейл не підгорів, і перевертайте кілька разів під час запікання. -
Сервірування:
На великій тарілці викладіть хрусткий кейл, зверху — запечену картоплю, полийте заправкою і посипте фісташковим дуккою. За бажанням додайте барбариси або журавлину.
Смачного!