Інгредієнти:

Яловича вирізка (філе міньйон) - 300 грам
Бекон - 1 смужка
Сіль - ½ ч/л
Перець - ½ ч/л
Оливкова олія - 2 ст/л

Інгредієнти для гарніру з кукурудзи з кедровими горіхами та фундуком (1 порція) :

Консервована кукурудза – 150 грам
Кедровий горіх - 30 грам
Фундук – 50 грам
Соєвий соус - 3 ст/л
Сіль - ½ ч/л
Перець - ½ ч/л
Петрушка - 1 гілка
Вершкове масло - 50 грам

 

Технологія приготування філе міньйон

Для приготування філе міньйон необхідно його замаринувати. Перемішуємо в окремій мисці оливкову олію із сіллю та перцем і додаємо наш стейк. Ретельно перемішуємо, щоб маринад покривав весь стейк. Обгортаємо вздовж волокон беконом та залишаємо маринуватися, а поки займемося гарніром.

Технологія приготування кукурудзи з кедровими горіхами та фундуком


На розігріту до 300° решітку ставимо сковороду, підходить будь-яка чавунна сковорода, будь-яка сковорода для системи gbs або голландська піч Petromax артикул 707074. Розігріваємо. Всі процеси як на звичайній сковороді на звичайній плиті. Додаємо вершкове масло після того, як масло розтане перекладаємо консервовану кукурудзу (попередньо зливши рідину). Прогріваємо кукурудзу протягом 5 хвилин. Можна скуштувати і переконатися, що кукурудза вже досить гаряча і прогріта. Додаємо до кукурудзи горіхи та перемішуючи обсмажуємо ще протягом 5 хвилин. Після того як горіхи пом'якшилися, додаємо соєвий соус сіль перець і ретельно перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще протягом 3 хвилин. Додаємо дрібно нарізану петрушку перемішуємо,  вимикаємо вогонь під сковорідкою, якщо газове або відсуваємо вугілля, якщо це вугільний гриль і накриваємо кришкою.

У цей час в сусідній зоні гриля рішітка повинна бути розпеченою на великому вогні. Викладаємо стейк філе міньйон і обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку. Якщо хочеться сильнішу прожарку можна продовжувати обсмажувати ще протягом хвилини. Рекомендована температура у стейку 58-60 °. Контролювати температуру всередині м'яса можна термометром.


Після того, як стейк досяг бажаної прожарки, прибираємо його на дошку відпочити на 5 хвилин. Викладаємо на тарілку гарнір із кукурудзи та стейк, який попередньо можна нарізати на шматочки, залишити цілим або просто розрізати навпіл для демонстрації прожарювання. Смачного!