Інгредієнти:

Груша – 1 шт.
Вино біле напівсолодке - 100 мл
Дорблю - 50 грам
Листкове тісто бездріжеве (покупне) - 200 гр
Цукор тростниковий - 1 ст/л
Яйце - 1 шт
Морозиво пломбір (за бажанням) - 1 кулька

Технологія приготування

Неймовірно простий і неймовірно приголомшливий рецепт, який здивує всіх гостей.

Для приготування необхідно порізати навпіл грушу, вирізати серединку з насінням залишивши поглиблення для сиру і опустити в ємність з вином, це може бути судочок, миска або zip-пакет. Залишаємо грушу у вині мінімум на 2 години. За цей час необхідно дістати тісто з морозильника, так як листок покупного тіста зазвичай зберігається в замороженому вигляді. Дати йому трохи охолонути і відрізати необхідний шматок таким чином, щоб вийшов рівний аркуш. Даємо тісту відтанути повністю, не розкочуємо.

Після того як груша замаринувалася у вині, необхідно дістати і злегка промокнути серветкою. Сир кладемо в поглиблення, в розрізі груші та з'єднуємо дві половинки, повертаючи груші первинний стан. Кладемо грушу на тісто стоячи і загортаємо краї тіста знизу нагору так щоб тісто повністю покривало всю грушу. Безумовно,в цьому процесі необхідно допомагати руками і притискати тісто до груші, щоб воно ставало тоншим і піднімалося догори. Завдання, делікатно руками розтягнути тісто так, щоб груша була повністю захована всередині тіста. Коли ви задоволені результатом  необхідно перекласти грушу в тесті в будь-яку форму, бажано щоб розмір цієї форми не сильно перевищував розмір нижньої частини груші.

Розбиваємо одне куряче яйце перемішуємо віночком і за допомогою пензлика обмазуємо грушу лизоном, що вийшов, з усіх боків. Зверху посипаємо тростинним коричневим цукром.

Температура у грилі має бути не більше 190°. Уся складність полягає в тому, що протягом всього процесу приготування, а це 25-30 хвилин, у грилі необхідно підтримувати цю ж температуру. Наприклад, у випадку з газовим грилем необхідно розігріти гриль до 300°, після цього всі форсунки зменшити на мінімум відкрити кришку гриля і викласти на решітку у форму з грушею. У разі вугільного гриля також необхідно розігріти гриль до 300°, а після досягнення цієї температури прибрати з вугільного гриля частину вугілля і ставити форму в зону непрямого жару (через 15 хвилин в вугільному грилі, необхідно розгорнути форму з грушею, для рівномірного запікання). Залишаємо готуватися при закритій кришці гриля. Через 25 хвилин необхідно відкрити кришку гриля та перевірити десерт за кольором. Якщо колір рівномірний золотистий і однотонний то можна доторкнутися до пальцем, якщо тісто сухе і хрумке то наш десерт. Так як груша є дуже соковитим продуктом, усередині тісто може залишатися вологим, але при цьому воно буде повністю готовим. Не буде сирим! Як показує практика - 30 хвилин, це час при якому 100% досягається максимально ідеальний результат. Після того як десерт готовий, перекладаємо його на тарілку, поряд до гарячого десерту кладемо кульку морозива і за бажанням прикрашаємо фруктами, що сублімуються. Смачного!