Інгредієнти (1 порція):

Челогач 1 шт - 250 грам
Цибуля - 1 шт
Сіль - 1 ч/л
Перець - 1/2 ч/л
Чебрець - 1 гілка.

Інгредієнти для соусу (1 порція) :

Болгаський перець червоний - 1 шт
Крем-сир - 80 грам
Соєвий соус - 1 ст/л
Сіль - 1/2 ч/л

 

Для початку необхідно взяти свинний челогач і зробити проколи за допомогою виделки. З усіх боків - велика кількість проколів. Далі готуємо маринад. Нарізаємо цибулю півкільцями, перекладаємо в миску, всю сіль і весь перець додаємо до цибулі, ретельно перемішуємо руками і видавлюємо з цибулі сік. Перекладаємо м'ясо в маринад, перемішуємо. Необхідно зробити так, щоб цибуля знаходилася під м'ясом і покривала її зверху. Залишаємо мінімум на 2 години.


На розпечену решітку гриля, (гриль має бути розігрітий до 250-300 °) викладаємо челагач попередньо очистивши його від цибулі. Якщо товщина м'яса +- 2 см обсмажуємо по 4 хвилини з кожного боку, не перевертаючи зайвий раз. Перевертати м'ясо на грилі максимально зручно за допомогою спеціального обладнання такого як Щипці Precision для гриля( артикул 6760). Якщо товщина м'яса більша, то через 8 хвилин необхідно перевертати м'ясо і ще по 1 хвилині з кожного боку обсмажити. Щоб загалом вийшло 10 хвилин. Після приготування м'яса , йому необхідно дати відпочити 5 хвилин не накриваючи фольгою.


А поки маринується м'ясо рекомендуємо зробити соус.
Для приготування соусу, необхідно на розігріту решітку гриля покласти болгарський перець і запікати-обсмажувати протягом 15-20 хвилин при закритому грилі, перевертаючи перець кожні 3-4 хвилини, щоб він рівномірно обсмажився з усіх боків. Перець можна вважати готовим, коли вся його скоринка обуглиться, а м'якоть стане м'якою. Після цього необхідно перекласти його в миску і накрити фольгою на 5 хвилин, щоб створити парниковий ефект, таким чином буде легко чистити перець. Перець очищаємо, філе перекладаємо у чашу блендера. Додаємо в чашу всі інгредієнти і перебиваємо блендером до стану соусу. Густоту соусу можна регулювати додатково, додаючи крем-сир.
Виливаємо соус на тарілку, зверху на соус кладемо наш готовий челагач. Смачного!