Інгредієнти

ВЕРШКОВЕ МАСЛО

1 скибочка бекону (НАРІЗАТИ БЕКОН)

½ склянки (1 паличка) несолоного вершкового масла, розм’якшеного(1 ПАЛИЧКА) НЕСОЛОНОГО ВЕРШКОВОГО МАСЛА, РОЗМ'ЯКШЕНОГО

2 столові ложки очищеного, подрібненого свіжого імбиру (ОЧИЩЕНОГО, ПОДРІБНЕНОГО СВІЖОГО ІМБИРУ)

1 столова ложка бурбону

1 чайна ложка подрібненого листя свіжої м'яти (ПОДРІБНЕНОГО ЛИСТЯ СВІЖОЇ М'ЯТИ)

¼ чайної ложки Кошерної Солі

2 десятки великих свіжих устриць

 

Технологія приготування

1 . У великій сковороді на середньому вогні на плиті обсмажте бекон до хрусткої скоринки протягом 6-8 хвилин, періодично перевертаючи. Обсушити на паперовому рушнику, залишивши 1 чайну ложку розтопленого жиру. Дрібно наріжте бекон і помістіть його в миску разом із зарезервованою 1 чайною ложкою топленого жиру та рештою вершкового масла. За допомогою виделки енергійно збийте віночком, доки суміш добре не змішується. Наберіть масляну суміш на аркуш вощеного паперу, поклавши його на ближній до вас край. Складіть аркуш паперу вгору та знову, згорніть його в циліндр, розгладжуючи його під час скручування. Скрутіть кінці, щоб запечатати, і щільно загорніть. Охолодіть до твердого стану, принаймні 2 години. Вийміть із холодильника за 5 хвилин до смаження та наріжте шматочками розміром від ½ до 1 чайної ложки (залежно від розміру устриць).

2 . Підготуйте гриль до прямого приготування на середньому сильному вогні (від 200° до 250°С).

3 . Покладіть кожну устрицю плоскою стороною вгору в складений кухонний рушник. Знайдіть невеликий отвір між мушлями біля петлі та відкрийте його за допомогою устричного ножа. Намагайтеся не вилити смачний сік, відомий як «устричний лікер», у нижню раковину. Відріжте м’ясо устриці від верхньої раковини, а потім від’єднайте устрицю від нижньої раковини, обережно провівши ножем для устриць під тілом. Викиньте верхню, більш плоску раковину, зберігши устрицю та сік у нижній, більш глибокій раковині. Покладіть на кожну устрицю шматочок ароматизованого масла.

4 . Смажте устриці на прямому середньому сильному вогні із закритою кришкою, доки устричний лікер не почне пузиритися, масло не розтане, а краї устриць лише почнуть скручуватися, 3–4 хвилини. Захопивши щипцями один край, перекладіть устриці в мушлях на жаростійке блюдо. Подавайте негайно.