Автор рецепту: Дмитро Касап
Інгредієнти:
Лосось - 200г
Часник - 1 зубчик
чебрець-1г
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Оливкова олія - 30г
Буряк - 30г
Вершки 18% - 80г
Сир Філадельфія - 10г
Тріска для копчення
Пергамент
Фольга
Технологія приготування:
Філе лосося просушуємо паперовим рушником і маринуємо в оливковій олії з додаванням часнику, чебрецю та солі. Зачищений і нарізаний кубиком буряк присмачуємо оливковою олією, солимо і загортаємо в пергамент, а потім у фольгу.
На розігрітий до 200 градусів гриль, кладемо буряк і залишаємо на 20-25 хвилин до повної готовності. Лосось кладемо на решітку, шкірою вниз і розпалюємо тріску. Закриваємо кришку на 7-10 хвилин. Запечені буряки збиваємо в блендері,
додаємо вершки та Філадельфію, доводимо до смаку. На тарілку викладаємо підкопчений лосось та мус із буряків, декоруємо мікрогріном.