Інгредієнти для цибулі маринованої:

Цибуля - 1шт (середня)
Цукор - 1 ч/л
Сіль - ½ ч/л
Оцет яблучний - 1 ст/л
Петрушка/кінза - 1 ст/л

Технологія приготування

Для приготування маринованої цибулі до м'яса, необхідно нарізати цибулю кільцями або півкільцями, додати цукор сіль оцет і перемішати цибулю, не здавлюючи. Після того, як цибуля стане вологою додати дрібно нарубану зелень. Через 15-20 хвилин цибуля готова до вживання. Рекомендується посипати зверху на гарячий шашлик. Або підходить для вживання як окремі закуски.

Інгредієнти для шашлику з курячого філе:

Куряче філе - 300гр
Сіль - ½ ч/л
Перець - 1/2 ч/л
Апельсин - 1 шт
Айран - 150мл

Технологія приготування

Куряче філе нарізати на зручні шматочки. Додати сіль, перець та перемішати. Вижати сік 1 апельсина і додати айран, протягом 2-3х хвилин перемішувати масажними рухами. Залишити маринуватися мінімум на 30хв. 

Дістаємо м'ясо, злегка промокуємо серветкою і нанизуємо на шпашки або відразу викладаємо на гриль, температура якого не 250 градусів. Готуємо в закритому грилі протягом 6 хвилин (по 3 хвилини з кожного боку), після закінчення часу, протягом 4 хвилин, перевертаємо м'ясо кожні 30 секунд. М'ясо готове. Дістаємо, даємо відпочити кілька хвилин під лавашем, можна присипати маринованою цибулею. 

Інгредієнти для шашлику з курячого стегна:

Куряче стегно - 300гр
Цибуля - 1шт (середнього розміру)
Сіль - ⅓ ч/л
Перець - ¼ ч/л
Часник - 3 зубчики
Соус Hoisin - 1 ст/л

Технологія приготування

М'ясо стегна зі шкірою порізати на зручні шматочки. Додати нарізану цибулю і дрібно нарубаний часник, сіль, перець, додати соус Hoisin і перемішати, так, щоб соус обволікав кожен шматочок м'яса. Залишити маринуватися щонайменше на 30 хвилин.

Нанизати на шпажки або просто викласти на решітку гриля 250 °, обсмажувати по 3 хвилини з кожного боку в закритому грилі, через 6 хвилин вимикаємо/прибираємо жар в грилі і залишаємо відпочивати в грилі ще на 3 хвилини. Дістаємо, даємо відпочити і готове. 

Інгредієнти для шашлику з сома:

Риба сом - 300гр
Цибуля - 1 шт
Сіль - ½ ч/л
Перець - ½ ч/л
Томатна паста - 40 грам
Рослинна олія - 2 ст/л

Технологія приготування:

Перемішуємо рибу з нарізаною півкільцями цибулею, сіллю та перцем, додаємо олію та томатну пасту, перемішуємо протягом 1 хвилини, щоб суміш потрапила на кожен шматочок риби, у нашому випадку сом, але підійде маринад до будь-якої білої риби, яку ви любите.
Починати готувати можна одразу. Нанизуємо на шпажки або одразу викладаємо на розколену решітку гриля, кришкою не накриваємо. Нарізаній під шашлики рибі буде достатньо до 2 хвилин з кожного боку. Щоб уникнути прилипання до решітки, вона повинна бути сильно розігріта і бажано змащена олією. Через 4 хвилини, ніжний та соковитий шашлик із риби готовий. Смачного!