Інгредієнти:

Перепілка -1 шт.

Сухий часник мелений - 1 ч/л

Копчена паприка - 1 ч/л

Сіль/перець - по ½ ч/л

Сушений фіолетовий базилік (рейган) - 1 ч/л

Оливкова олія - 1ст/л.

Сир бурату - 1 шт.

Відварений/запечений буряк - 1 шт.

Волоський горіх - 20 грам.

Рукола - 70грам.

 

Інгредієнти для соусу:

Апельсин – 1 шт.

Мед - 1 ст/л

Гірчиця - 1 ст/л

Оливкова олія - 50-100г.

 

Технологія приготування 

Для початку необхідно замаринувати перепілку. Вливаємо в маринад для перепілки одну столову ложку оливкової олії і пересипаємо часник, копчену паприку, сушений базилік , сіль, перець. Ретельно перемішуємо, щоб спеції рівномірно покривали перепілку і залишаємо маринуватися.

На розпечений гриль викладаємо тріску або прямо на вугілля або за допомогою спеціального контейнера на газовий гриль. Створюємо зону непрямого жару (місце під яким немає прямого вогню, вогонь залишаємо тільки в тій зоні де тріска), як тільки тріска дає дим, викладаємо у формі сир і буряк на непрямий жар. Накриваємо кришкою, залишаємо на 5 хвилин насичуватися ароматом диму. Після цього дістаємо сир, інакше він розплавиться. І продовжуємо коптити буряк ще протягом 10-15 хвилин.

Дістаємо буряк і даємо охолонути. Забираємо з гриля тріску ,закриваємо кришку і збільшуємо температуру в грилі до 200 °. Коли гриль нагрівся, викладаємо на решітку перепілку, обсмажуємо в закритому грилі протягом 10-12 хвилин, перевертаючи кожні 3 хвилини. Як тільки м'ясо перепілки відокремлюється від кісток, перепілка готова.

Технологія приготування соусу

 

Сік одного апельсина перемішуємо з медом і гірчицею до однорідності, вливаємо тоненьким струмком оливкову олію і інтенсивно перемішуємо до отримання легкої емульсії.

Перемішуємо соус з руколою викладаємо руколу на тарілку, перекладаємо тонко нарізаний буряк і цілу кульку буррати на руколу, присипаємо подрібненим волоським горіхом. Нарізаємо перепілку на чотири частини і також викладаємо на салат. Дуже легкий, незвичайний салат з дуже делікатним смаком готовий.

У разі потреби копчення бурати та буряку можна пропустити. Салат у будь-якому випадку вийде дуже смачним. Смачного.