Інгредієнти:

Яловича вирізка - 350грам

Гірчиця - 1 ст/л

Вершкове масло - 1ч/л

Оливкова олія - 1 ст/л

Прошутто – 8 слайсів

Гриби гливи - 250грам

Трюфельна паста - 1 ст/л

Сушений чебрець - 1 ч/л

Часник – 2 зубчики.

Сіль/перець - 1 ч/л

Листкове бездрожеве тісто - 500грам.

Жовтки -2 шт.

 

Технологія приготування

Для початку підготуємо грибну начинку.

Викладаємо гриби на гриль при температурі 200 ° -250 ° закриваємо кришку і залишаємо готуватися протягом 10 хвилин, через 5 хвилин гриби можна перевернути. Після того, як гриби стануть м'якими та соковитими, даємо їм трохи охолонути і за допомогою ножа  або блендером подрібнюємо гриби та часник у пасту. Додаємо в отриману грибну пасту ще столову ложку трюфельної пасти , частину солі , перцю і чебрець. Ретельно перемішуємо.

М'ясо збризкайте олією, посоліть , поперчіть і викладайте на розпечену решітку гриля. Обсмажити з усіх боків до отримання красивої скоринки, але прожарювання не більше ніж rare або medium rare тобто до температури всередині шматка м'яса не більше ніж 50 ° -55 °. Дістаємо м'ясо, даємо йому охолонути.

Розстилаємо тісто рівним прямокутником, за потреби можна розкачати до такого розміру, щоб в результаті можна було обернути цим тістом шматок м'яса.

Викладаємо на тісто нарізаний прошутто. Зверху на прошутто викладаємо  грибну начинку, щоб вона могла обернути   весь шматок м'яса. Зверху на грибну начинку необхідно викласти вирізку, яку попередньо обмазали гірчицею. Після того, як вирізка вже на грибній начинці, можна загортати тісто. Обережно накрийте м'ясо тістом, щоб прошутто і грибна паста не з'їхали і закрутіть тісто, змастивши краї жовтком. Якщо тісто сухе, загинайте і зліплюйте кінці знизу, щоб Біф Веллінгто вийшов красивим. На цьому етапі дуже важливо добре максимально герметично закрити м'ясо всередині тіста, щоб утримувати вологу всередині.

Переконайтеся, що в тісті не залишилося незаліплених місць(не повинно бути жодного отвору). Після того, як ви сформували біф Веллінгтон, за допомогою ножа можна зверху нанести декоративні візерунки, далі необхідно промазати тісто жовтками за допомогою кисті і присипати чорним кунжутом. Перекладаємо нашу заготовку у форму попередньо змащену вершковим маслом і відправляємо в розігрітий гриль при температурі 200°. Випікати протягом 30-35 хвилин. За цей час Веллінгтон буде повністю готовий та рум'яний. Діставайте його з гриля не дістаючи з форми- дайте відпочити і охолонути протягом 5-10 хвилин. Після цього часу можна нарізати і пробувати. Смачного.