Інгредієнти для шашлику з яловичої вирізки:

Вирізка – 300гр
Сіль-½ ч/л
Перець - ⅓ ч/л
Приправа Holy smoke "All purpose BBQ" - ½ ч/л
Яловичий жир - 100гр

Технологія приготування:

М'ясо досить делікатне та м'яке, тому не вимагає довгого та агресивного маринування.

Нарізаємо м'ясо на зручні шматочки, додаємо сіль, перець, спеції, цибулю нарізану і перемішуємо. Для вирізки досить 30-60 хвилин в теплому місці для маринування. Якщо процес займе більше часу, то рекомендуємо за годину, прибрати з маринаду цибулю і покласти м'ясо в холодильник.

Нанизуємо на шампура або шпажки, чергуючи шматок м'яса з невеликим шматочком яловичого жиру. Готуємо в грилі попередньо нагрітим мінімум до 250 градусів, по 2,5 - 3 хвилини з кожного боку і дістаємо, прожарювання medium, що рекомендується. За наявності термометру,  температура всередині м'яса має бути до 65 °С після відпочинку! Відповідно готовий шашлик буде коли термометр покаже 60 °- 62 °С. 

Інгредієнти для шашлику зі свинної шиї:

Шия свинини - 300 гр
Цибуля - 1 шт
Сіль-½ ч/л
Перець-⅓ ч/л
Чебрець - 1 ч/л

Технологія приготування шашлику:

Нарізати цибулю півкільцями і посолити половиною від загальної частини солі, перемішати стискаючи, щоб цибуля пустила сік. Після того, як цибульний сік з'явився, додаємо нарізану свинячу шию, сіль, перець, чебрець та перемішуємо, розподілити спеції. Залишаємо в теплому місці на 1-2 години. Або на більшу кількість часу, але в холодильнику. За 1 годину до приготування необхідно дістати із холодильника, щоб м'ясо стало кімнатної температури. Нанизуємо м'ясо на шпажки і ставимо над розпеченим вугіллям або на решітку газового гриля. Для початку з кожного боку обсмажуємо по 3 хвилини.

 Час приготування 13 хвилин при закритій кришці гриля, залежно від розміру (а розмір рекомендується такий, щоб було зручно з'їсти в один укус) далі перевертаємо кожну хвилину. Після приготування м'яса так само, як і стейкам, необхідно відпочити кілька хвилин. 

 

Інгредієнти для шашлику з баранини:

М'якуш - 300гр
Цибуля - 1 шт
Сіль-½ ч/л
Перець-⅓ ч/л
Зіра - ⅓ ч/л
Кореандр - ½ ч/л
Свіжа кінза - 3-5 гілок.

Технологія приготування:

Загалом приготування шашлику з баранини не сильно відрізняється від приготування інших видів шашлику, також стандартно нарізаємо м'ясо на зручні шматочки, додаємо нарізану цибулю та всі спеції. Ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися( хорошому якісному м'ясу дуже багато часу не потрібно, достатньо одного-двох годин), якщо  сировина в якій ви не впевнені, то звичайно краще залишити маринуватися на 12 годин або на ніч.

З холодильника необхідно дістати м'ясо за годину до приготування, щоб не було великого перепаду температури. Викладаємо м'ясо на розпечену решітку гриля, час приготування близько 10 хв у закритому грилі, спочатку по 3 хвилини з кожного боку обсмажуємо, далі кожні 30 секунд перевертаємо. Після закінчення часу даємо м'ясо відпочити кілька хвилин і насолоджуємося соковитим смачним ароматним шашликом з баранини.

Всі  рецепти є базовими і ви можете коригувати за допомогою спецій виходячи зі своїх особистих смаків і уподобань. Незмінним залишається лише сіль, перець та цибуля.
Безумовно велике значення має і розмір, як нарізане м'ясо, тому не соромтеся на своєму шляху до ідеального шашлику надрізати м'ясо ножем і перевіряти ступінь готовності, якщо у вас немає термометра. Навіть найпрофесійніші та спеціалізовані кухарі користуються ножем для перевірки готовності м'яса.
Ну і, як ви можете помітити Концепція приготування шашлику абсолютно однакова для всіх видів м'яса, відрізняються виключно технічні моменти та смакові добавки.  Для отримання якісного та смачного шашлику, абсолютно немає необхідності витісняти смак м'яса за допомогою великої кількості спецій. Тому пробуйте, готуйте та експериментуйте у вас обов'язково все вийде!