Автор рецепту: Дмитро Касап

 

Інгредієнти:

Лосось - 200г

Часник - 1 зубчик

чебрець-1г

Сіль за смаком

Перець – за смаком

Оливкова олія - 30г

Буряк - 30г

Вершки 18% - 80г

Сир Філадельфія - 10г

Тріска для копчення

Пергамент

Фольга

 

Технологія приготування:

Філе лосося просушуємо паперовим рушником і маринуємо в оливковій олії з додаванням часнику, чебрецю та солі. Зачищений і нарізаний кубиком буряк присмачуємо оливковою олією, солимо і загортаємо в пергамент, а потім у фольгу.

На розігрітий до 200 градусів гриль, кладемо буряк і залишаємо на 20-25 хвилин до повної готовності. Лосось кладемо на решітку, шкірою вниз і розпалюємо тріску. Закриваємо кришку на 7-10 хвилин. Запечені буряки збиваємо в блендері,

додаємо вершки та Філадельфію, доводимо до смаку. На тарілку викладаємо підкопчений лосось та мус із буряків, декоруємо мікрогріном.