Кебаб

Інгредієнти:
Стегно куряче -1 шт
Мале куряче філе -1шт
Тигрова креветка - 10шт
Вершкове масло -60грам
Сіль - 1 год/л
Чорний перець -1 год/л
Приправа Holy smoke "All purpose BBQ" - 1 год/л

Песто з кінзи
Кінза свіжа – 50 грам
Арахіс смажений - 2 ст/л
Оливкова олія - 60 грам
Тертий пармезан – 2 стл/л
Часник - 1 зубчик
Сік лиману - 1 ст/л
Сіль - ½ год/л

Технологія приготування:

Для приготування кебабу потрібно подрібнити у фарш курку та креветки. Можна рубати ножем, а можна пропустити через м'ясорубку. Змішати креветки та курку до однорідності і перекласти в окрему миску. До фаршу додаємо і вмішуємо сіль, перець, спеції та вершкове масло.

Після того, як усі інгредієнти з'єдналися та фарш став однорідним, фарш слід вибити. Для цього беремо в руку весь фарш і кидаємо в миску протягом 3-5 хвилин. Цей процес прибере зайве повітря з фаршу та активізує білок, завдяки чому фарш стане більш липким.

Перевірити, чи достатньо липкий фарш для люля-кебаб, можна зачерпнувши рукою фарш і перевернути руку вгору дном. Якщо фарш тримається на руці, то він готовий.

Залишаємо фарш у мисці злегка промаринуватися на 15-20 хвилин. У цей час можна підпалювати гриль (вугілля, газ, електро) на максимум.

Наступний крок – це сформувати кебаб на стеблі селери. У цьому випадку селера грає роль шампура. Формуємо рівну ковбаску, яка не повинна спадати зі стебла. Готову заготовку викладаємо на розпечену решітку гриля і закриваємо кришку. Залишаємо на 3 хвилини. Прайм і перевіряємо, чи кебаб легко перевертається ,на ньому повинні утворитися характерні смужки від решітки гриля.

Якщо кебаб прилип, то залишаємо ще на 30 секунд і перевіряємо. Після того, як кебаб легко перевертається, слід обсмажити його з чотирьох сторін, по 2 хвилини з кожної із закритим грилем. Протягом часу кебаб повинен стати пружним, але при цьому досить м'яким. Дістаємо з гриля на тарілку і даємо відпочити 3 хвилини, тим часом готуємо соус песто.

Для приготування соусу песто з кінзи з арахісом слід усі інгредієнти перебити блендером в окремому посуді до отримання однорідної маси ,дрібної фракції ,щоб відчувалися текстури інгредієнтів , не потрібно збивати в пасту. Соус готовий.

Викладаємо соус на теплий кебаб і насолоджуємось неймовірно делікатним та пікантним смаком.

Смачного!