Інгредієнти:

Філе скумбрії - 2 шт

Сіль - ½ ч/л

Перець - ½ ч/л

 

Технологія приготування риби

Для приготування риби, слід нанизати філе на шампур гармошкою, в розпечений гриль додаємо тріску і встановлюємо шампур вертикальним способом, так щоб дим обволікав рибу, протягом всього часу поки присутній дим за допомогою пензлика обмазуємо філе з усіх боків соусом Пад тай. Як тільки вся тріска прогоріла і диму більше немає, можна поставити шампур горизонтально і довести до готовності рибу протягом 7-10 хвилин на розпеченому вугіллі або на газовому грилі продовжуючи обмазувати соусом.

Виймаємо рибу з вогню. Для подачі, попередньо розрізаємо вздовж приготовлену цибулю-порей розкриваючи її, перекладаємо на тарілку, всередину в розріз цибулі викладаємо чимічурі, фаршируючи цибулю, зверху викладаємо готове філе скумбрії і прикрашаємо цибулю мікрогрином, при бажанні можна полити соком лимона.

Смачного!

 

Простий Пад тай

Інгредієнти:

Соєвий соус-3 стл/л

Паста тамаринд або хой син - 2 ст/л

Цибуля шалот - 1 шт

Цукор-2 ст/л

 

Технологія приготування :

У сотейнику обсмажити дрібно нарізану цибулю на невеликій кількості олії. Після карамелізації цибулі, додати соєвий соус і перемішати, в прогріту масу додати пасту хой син і перемішати до однорідності. Додаємо цукор і ретельно розчиняємо цукор. Протягом кількох хвилин на сильному вогні перемішуємо та випарюємо соус до загусання. Соус готовий.

 

Зелена цибуля

Технологія приготування :

Цибулю слід обсмажити на грилі до появи пригаринок та пом'якшення до стану альденте. Протягом 10 хвилин у закритому грилі періодично перевертаючи.

 

Чимічурі

Інгредієнти:

Петрушка - 60 грам

Помідор черрі - 3 шт

Часник - 1 зубчик

Перець чилі - за смаком

Оливкова олія - 1 ст/л

Сіль-½ ч/л

Перець - ½ ч/л

 

Технологія приготування

Для приготування слід дрібно нарубати всі інгредієнти, додати оливкову олію, сіль та перець і добре перемішати. Відкласти на деякий час для того, щоб усі інгредієнти обмінялися смаками.