Для найхолодніших осінніх вечорів насолоджуйтеся насиченим рагу, наповненим ніжною яловичиною, овочами та смачним бульйоном, всіми приправленими пухкими картопляними галушками. Подавати з свіжозібраним зеленим верхом це ідеальна їжа для комфортного обіду та миттєвий сімейний класик.

Час підготовки:

 20 хвилин

Час приготування

1 година 50 хвилин

Порцій:

6

Інгредієнти

 Для рагу:

 - 900г яловичини (м'ясо без кістки), нарізаного кубиками

- 1 морква, очищеної та нарізаної на шматочки по 2 см

- 2-4 столові ложки олії

- 1 столова ложка універсального борошна

- 2 чайні ложки паприки

- ¾ молодої цибулі, нарізаних навпіл, або дві середні цибулини, нарізані скибочками

- 6 зубків часнику, залишених цілими

- 2 столові ложки томатного пюре

- 2 столові ложки бальзамічного оцту

- 1 велика столова ложка діжонської гірчиці

- 1 маленький келих червоного вина

- 3 чашки яловичого бульйону

- 1-2 чайні ложки морської солі

- Велика кількість свіжомеленого чорного перцю

- 1-2 жмені стебел селери, порваних

- 2 столові ложки листя любистку, нарізаного

Для Галушки:

 - 1 кг  картоплі (Рассет, Айдахо або Меріс Пайпер - найкраще для пюре)

- ⅓ чашки розтопленого масла

- 1 чашка  борошна

- ⅓ чашки пахтів (можна замінити молоком)

- 1 столова ложка любистку, дрібно нарізаного

- Морська сіль

Що ще вам знадобиться:

 - Глибока каструля або голландська піч з кришкою

- Прес для картоплі або товкач

 

Recipe image by Alicja Sieronski

Інструкції:

1. Розігрійте духову шафу до 160°C.

2. Нагрійте 1 столову ложку олії у глибокій каструлі або голландській печі до дуже гарячого стану та обсмажте м'ясо з усіх боків. Робіть це в 2-3 партіях, додавши більше олії щоразу.

3. Використовуйте шумівку або щипці, щоб витягнути м'ясо з каструлі, покладіть його на тарілку.

4. Додайте цибулю і часник до порожньої каструлі та смажте до легкого карамелізування. За необхідності додайте більше олії.

5. Посипте 1 столовою ложкою борошна, змішаного з 2 чайними ложками паприки, і готуйте, помішуючи, протягом 1 хвилини.

6. Додайте томатне пюре, бальзамічний оцет, гірчицю, червоне вино і перемішайте.

7. Тепер додайте бульйон і знову перемішайте, перш ніж додати моркву та яловичину. Також влийте соки з яловичини назад у каструлю.

8. Добре приправте морською сіллю та свіжомеленим чорним перцем, накрийте кришкою та поставте в розігріту духовку на 1 годину.

9. Тим часом очистіть, промийте та з половину частину картоплі, якщо потрібно.

10. Доведіть велику каструлю води до кипіння і варіть картоплю до м'якості. Добре процідіть і дайте охолонути.

11. Використовуйте прес або товкач, щоб зробити однорідне пюре. Додайте масло, пахту, борошно та любисток і добре перемішайте. Перевірте приправу.

12. Після години вийміть рагу з духовки, підніміть кришку і розкладіть стебла селери зверху. Знову накрийте кришкою і поверніть у духовку ще на 10 хвилин, поки зелень не зів'яне.

13. Тим часом сформуйте 12 круглих галушок з картопляної суміші.

14. Через 10 хвилин знову вийміть рагу з духовки. Перемішайте селери й покладіть галушки зверху. Поверніть рагу в духовку і готуйте без кришки ще 20-30 хвилин.

15. Перед подачею посипте свіжими зібраними і нарізаними листям селери.

     Смачного!

Finished recipe image by Alicja Sieronski