Інгредієнти (на 2 порції):

  • Особуко - 500 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Селера - 2 стебла
  • Часник - 4 зубчики
  • Томати (помідори) - 4 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Просеко (або ігристе вино) - 250 мл
  • Оливкова олія - 3 ст. ложки
  • Борошно - 2 ложки
  • Бульйон яловичий (або вода) - 500 мл
  • Петрушка (для прикраси)
  • Буряк - 1 шт.
  • Перець чілі - 1 шт.

Технологічна карта приготування:

Підготовчі кроки:

  1. Почніть з підготовки всіх інгредієнтів. Наріжте цибулю, моркву, селеру, буряк та перець чілі кубиками. Подрібніть часник і зніміть шкірку з помідорів, подрібніть їх.

Приготування "Особуко":

  1. Особуко попередньо змастіть оливковою олією, посоліть та поперчіть, можете додати спеції за смаком і обсмажте з обох сторін на решітці гриля до золотистої кірки.
  2. У великій жаропроникній ємкості (плоский духовий посуд або кастрюля з кришкою, придатній для духовки) розташуйте сирі нарізані овочі.
  3. Додайте обсмажені особуко до ємкості з овочами.
  4. Додайте яловичий бульйон або воду до ємкості.
  5. Покрийте ємкість кришкою і поставте в попередньо розігрітий гриль при середній температурі.
  6. Тушкуйте страву на грилі протягом 2-2,5 годин, доки м'ясо не стане м'яким і соковитим. Перевірте, чи достатньо бульйону чи води під час готування.
  7. При випаровуванні бульйону додаємо просеко.
  8. Під час подачі посипте страву свіжою петрушкою.
  9. Подавайте "Особуко" гарячим.