Інгредієнти (на 2 порції):
Особуко - 500 г
Цибуля - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Селера - 2 стебла
Часник - 4 зубчики
Томати (помідори) - 4 шт.
Сіль - за смаком
Перець - за смаком
Просеко (або ігристе вино) - 250 мл
Оливкова олія - 3 ст. ложки
Борошно - 2 ложки
Бульйон яловичий (або вода) - 500 мл
Петрушка (для прикраси)
Буряк - 1 шт.
Перець чілі - 1 шт.
Технологічна карта приготування:
Підготовчі кроки:
-
Почніть з підготовки всіх інгредієнтів. Наріжте цибулю, моркву, селеру, буряк та перець чілі кубиками. Подрібніть часник і зніміть шкірку з помідорів, подрібніть їх.
Приготування Особуко:
-
Особуко попередньо змастіть оливковою олією, посоліть та поперчіть, можете додати спеції за смаком і обсмажте з обох сторін на решітці гриля до золотистої кірки.
-
У великій жаропроникній ємкості (плоский духовий посуд або кастрюля з кришкою, придатній для духовки) розташуйте сирі нарізані овочі.
-
Додайте обсмажені особуко до ємкості з овочами.
-
Додайте яловичий бульйон або воду до ємкості.
-
Покрийте ємкість кришкою і поставте в попередньо розігрітий гриль при середній температурі.
-
Тушкуйте страву на грилі протягом 2-2,5 годин, доки м'ясо не стане м'яким і соковитим. Перевірте, чи достатньо бульйону чи води під час готування.
-
При випаровуванні бульйону додаємо просеко.
-
Під час подачі посипте страву свіжою петрушкою.
-
Подавайте "Особуко" гарячим.