Інгредієнти (на 2 порції):

 

Особуко - 500 г

Цибуля - 2 шт.

Морква - 2 шт.

Селера - 2 стебла

Часник - 4 зубчики

Томати (помідори) - 4 шт.

Сіль - за смаком

Перець - за смаком

Просеко (або ігристе вино) - 250 мл

Оливкова олія - 3 ст. ложки

Борошно - 2 ложки

Бульйон яловичий (або вода) - 500 мл

Петрушка (для прикраси)

Буряк - 1 шт.

Перець чілі - 1 шт.

 

Технологічна карта приготування:

Підготовчі кроки:

 

  1. Почніть з підготовки всіх інгредієнтів. Наріжте цибулю, моркву, селеру, буряк та перець чілі кубиками. Подрібніть часник і зніміть шкірку з помідорів, подрібніть їх.

 

Приготування Особуко:

 

  1. Особуко попередньо змастіть оливковою олією, посоліть та поперчіть, можете додати спеції за смаком і обсмажте з обох сторін на решітці гриля до золотистої кірки.

  2. У великій жаропроникній ємкості (плоский духовий посуд або кастрюля з кришкою, придатній для духовки) розташуйте сирі нарізані овочі.

  3. Додайте обсмажені особуко до ємкості з овочами.

  4. Додайте яловичий бульйон або воду до ємкості.

  5. Покрийте ємкість кришкою і поставте в попередньо розігрітий гриль при середній температурі.

  6. Тушкуйте страву на грилі протягом 2-2,5 годин, доки м'ясо не стане м'яким і соковитим. Перевірте, чи достатньо бульйону чи води під час готування.

  7. При випаровуванні бульйону додаємо просеко.

  8. Під час подачі посипте страву свіжою петрушкою.

  9. Подавайте "Особуко" гарячим.