Інгредієнти до рецепту:
1 Яловичий стейк (приблизно 0,5 кг), розрізаний поздовжньо навпіл
0,7 кг. великих креветок у панцирах, очищених від кишкових вен
450 гр. пальчикової картоплі
1/4 ст. білого винного оцту
1 ст. л. дижонської гірчиці
2 зубчики часнику, подрібнених
4 філе анчоусів 0,5 ст. оливкової олії extra-virgin+ додатково, щоб збризкати
100 гр шпинату
50 гр салату Айсберг, обрізаний і порубаний
2 пучка салату Фризе, порваного на великі шматки
1/4 ст. крупно порубаного свіжого шнітт-цибулі
Приготування страви за рецептом:
Приготуйте заправку: в блендері збийте оцет, гірчицю, часник, анчоуси та 2 ст. л. води до однорідної суміші. Не зупиняючи блендер, поступово влийте оливкову олію та збивайте до отримання однорідної маси. Посипте стейк сіллю та чорним перцем і покрийте 1/4 ст. заправки. Накрийте та поставте в холодильник щонайменше на 1 годину або до 8 годин. Заправку, що залишилася, також поставте в холодильник до готовності до подачі. Тим часом покладіть картоплю в каструлю середнього розміру і залийте водою на 2 см вище; підсоліть. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть при повільному кипінні, поки бульби не злегка стануть м'якими, 8-10 хвилин. Злити воду і перекласти картопля в миску середнього розміру. Розігрійте гриль до середнього жару ( 180-210 С ) . Збризкайте картоплю оливковою олією і посипте сіллю і чорним перцем; перемішайте. Викладіть креветки в окрему миску, збризкайте оливковою олією, посоліть, поперчіть і перемішайте. Смажте стейк до появи піджаристих міток від ґрат, по 5-7 хвилин з кожної сторони для слабкої прожарки; перекладіть м'ясо на обробну дошку. Тим часом посмажте на грилі картоплю до появи піджаристих міток від ґрат, приблизно по 3 хвилини з кожного боку; перекладіть на тарілку. Потім посмажте креветки до готовності та піджаристих міток, по 2-3 хвилини з кожного боку; перекладіть на тарілку. Змішайте на блюді шпинат, водяний крес, фризе та зелену цибулю. Збризкайте частиною заправки, що залишилася, посоліть, поперчіть за смаком і перемішайте. Наріжте стейк тонкими скибочками. Розкладіть креветки, картопля та стейк окремими рядами поверх зелені. Збризкайте заправкою, що залишилася.