Інгредієнти (на 4 порції):

 

Цвітна капуста - 1 головка (близько 800 г)

Оливкова олія - 2 ст. ложки

Сіль - за смаком

Перець - за смаком

 

Інгредієнти для соусу:

 

Вершкове масло - 2 ст. ложки

Чорний перець (мелений) - 1 ч. ложка

Пармезан (тертий) - 1/2 чашки

Вершки - 1/2 склянки

Сіль - за смаком

 

Технологічна карта приготування

Підготовчі кроки:

 

Розігрійте гриль до 200°C.

 

Приготування цвітної капусти:

 

Видаліть зовнішні листя цвітної капусти і розріжте головку на товсті круглі "стейки" товщиною приблизно 2 см.

Полийте капусту оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.

Розмістіть капусту на решітці грилю і запекайте протягом 20-25 хвилин або до появи золотистої корки та м'якості.

 

Приготування вершкового соусу з чорного перцю та пармезану:

 

У каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні.

Додайте мелений чорний перець до розтопленого масла і тушкуйте його протягом кількох хвилин, доки не видалиться аромат чорного перцю.

Потім додайте вершки і тертий пармезан. Перемішайте і готуйте на слабкому вогні, поки соус не стане густим і сир не розтане. Посоліть соус за смаком.

 

Подача страви:

 

Покладіть готові стейки з цвітної капусти на тарілки.

Полийте стейки вершковим соусом з чорного перцю та пармезану.

Подавайте страву гарячою.

За бажанням, прикрасьте свіжою петрушкою або іншою зеленню.