Інгредієнти (на 4 порції):
Цвітна капуста - 1 головка (близько 800 г)
Оливкова олія - 2 ст. ложки
Сіль - за смаком
Перець - за смаком
Інгредієнти для соусу:
Вершкове масло - 2 ст. ложки
Чорний перець (мелений) - 1 ч. ложка
Пармезан (тертий) - 1/2 чашки
Вершки - 1/2 склянки
Сіль - за смаком
Технологічна карта приготування
Підготовчі кроки:
Розігрійте гриль до 200°C.
Приготування цвітної капусти:
Видаліть зовнішні листя цвітної капусти і розріжте головку на товсті круглі "стейки" товщиною приблизно 2 см.
Полийте капусту оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
Розмістіть капусту на решітці грилю і запекайте протягом 20-25 хвилин або до появи золотистої корки та м'якості.
Приготування вершкового соусу з чорного перцю та пармезану:
У каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні.
Додайте мелений чорний перець до розтопленого масла і тушкуйте його протягом кількох хвилин, доки не видалиться аромат чорного перцю.
Потім додайте вершки і тертий пармезан. Перемішайте і готуйте на слабкому вогні, поки соус не стане густим і сир не розтане. Посоліть соус за смаком.
Подача страви:
Покладіть готові стейки з цвітної капусти на тарілки.
Полийте стейки вершковим соусом з чорного перцю та пармезану.
Подавайте страву гарячою.
За бажанням, прикрасьте свіжою петрушкою або іншою зеленню.