Приладдя:
Щепа
Інгредієнти для соусу:
2 ст. л оливкової олії
1 цибулина, нарізати дрібними кубиками
2 ч. л дрібно рубаного часнику
250 мл кетчупу
125 мл газованого безалкогольного напою типу лимонаду (не використовуйте низькокалорійний напій)
4 ст. л свіжого лимонного соку
4 ст. л тростинного цукру
2 ст. л зернистої гірчиці
Інгредієнти для пряної суміші:
2 ч. л меленої копченої паприки
2 ч. л морської солі
Дрібно натерта цедра 1 лимона
0,5 ч. л гранульованого часнику
0,5 ч.л свіжомеленого чорного перцю
4 стегенця, кожен по 300 г, розрізати на гомілки та стегенця
Спосіб приготування:
1. Для приготування соусу в невеликій каструлі розігрійте олію. Покладіть цибулю, часник і, безперервно помішуючи, підсмажуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин до золотистого кольору. Додайте решту інгредієнтів соусу, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть соус 10-15 хвилин, безперервно помішуючи, до легкого загусання.
2. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші. Шматки курки натріть з усіх боків цією сумішшю і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.
3. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть курячі гомілки та стегенця на ґрати шкірою вниз і готові під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин, до утворення рум'яної скоринки, час від часу перевертаючи. Перекладіть шматочки курки у зону непрямої середньої спеки. Обсушіть березові тріски, розподіліть їх на вугіллі або, дотримуючись рекомендацій виробника газового гриля, покладіть у коптильну камеру. Продовжуйте готувати шматочки курки під кришкою 20 хвилин, потім змастіть невеликою кількістю соусу і смажте ще 15 хвилин (сік, що витікає при проколюванні, повинен бути прозорим). Час від часу перевертайте та змащуйте соусом. Зніміть з гриля і подавайте з соусом, що залишився.