Iнгредієнти 6 порцій
Картопля – 1 кг
Бекон – 250 г
Цибуля – 1 шт
Масло вершкове – 60 г
Борошно – 1 ст/л
Вершки – 600 мл
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Спеції – за смаком
Технологія приготування
Крок 1/5
Бекон наріжте дрібними кубиками. Цибулю очистьте і наріжте тонкими півкільцями.
Крок 2/5
Розігрійте масло в сковороді і обсмажте цибулю до прозорості. Посипте борошном і перемішайте. Влийте вершки, посоліть і поперчіть. Збийте занурювальним блендером до однорідності.
Крок 3/5
Картоплю очистіть, помийте і наріжте тонкими слайсами за допомогою овочечистки. Посоліть, поперчіть, посипте приправою і перемішайте.
Крок 4/5
Форму для запікання змастіть маслом і викладіть половину картоплі. Посипте беконом, полийте половиною вершкового соусу. Зверху розкладіть решту картоплі і полийте соусом, що залишився.
Крок 5/5
Запікайте при температурі 180°C 45 хвилин. Подавайте готовий гратен гарячим.