Iнгредієнти 6 порцій

 

Картопля – 1 кг

Бекон – 250 г

Цибуля – 1 шт

Масло вершкове – 60 г

Борошно – 1 ст/л

Вершки – 600 мл

Сіль – за смаком

Перець – за смаком

Спеції – за смаком

 

Технологія приготування

Крок 1/5

Бекон наріжте дрібними кубиками. Цибулю очистьте і наріжте тонкими півкільцями.

 

Крок 2/5

Розігрійте масло в сковороді і обсмажте цибулю до прозорості. Посипте борошном і перемішайте. Влийте вершки, посоліть і поперчіть. Збийте занурювальним блендером до однорідності.

 

Крок 3/5

Картоплю очистіть, помийте і наріжте тонкими слайсами за допомогою овочечистки. Посоліть, поперчіть, посипте приправою і перемішайте.

 

Крок 4/5

Форму для запікання змастіть маслом і викладіть половину картоплі. Посипте беконом, полийте половиною вершкового соусу. Зверху розкладіть решту картоплі і полийте соусом, що залишився.

 

Крок 5/5

Запікайте при температурі 180°C 45 хвилин. Подавайте готовий гратен гарячим.