НА 4 ПОРЦІЇ

ЧАС ПІДГОТОВКИ: 15 ХВИЛИН

РЕЖИМ ПРИГОТУВАННЯ: ПРЯМИЙ І НЕ ПРЯМИЙ СЕРЕДНІЙ ЖАР (ПРИБЛИЗНО 200 °С)

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ: ПРИБЛИЗНО 20 ХВИЛИН

ПРИЛАДДЯ: ФОРМА ДЛЯ ВИПІЧКИ РОЗМІРОМ 20 х 20 см

 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КОРЖУ:

60 г крекера або затяжного вершкового печива з цільно-зернового борошна, покришити

4 ст. л. розтопленого вершкового масла

1 яєчний жовток

 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:

1 ст. л. розтопленого вершкового масла

1 ч. л. коричневого цукру

2 твердих стиглих банана

150 г міні-зефіру

80 г чіпсів із гіркого шоколаду

 

ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ:

1 . Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.

2. Змішайте інгредієнти для коржу. Суміш викладіть у форму для випічки, розрівняйте лопаткою і щільно притисніть до дна форми. Випікайте корж у режимі непрямого середнього жару під кришкою 6-8 хвилин, поки він стане твердим . Зніміть із гриля і дайте постояти 10 хвилин.

3 . Змішайте розтоплене вершкове масло та коричневий цукор. Банани, не знімаючи шкірки (щоб при приготуванні на грилі вони зберегли форму), розріжте вздовж навпіл. Зрізи  змастіть масляною сумішшю.

4. Смажте банани, виклавши зрізом вниз і не перевертаючи, в режимі прямого середнього жару без кришки 2-4 хвилини, поки вони не стануть м'якими. Дайте їм трохи охолонути, потім, не знімаючи шкірки, наріжте м'якуш шматочками завтовшки в палець

5. На корж викладіть половину зефіру. М'якуш банана ложкою вийміть із шкірки і викладіть на зефір. Накрийте рештою зефіром.

6. Випікайте повітряний пиріг у режимі середнього непрямого жару під кришкою 5-7 хвилин (підтримуйте постійну температуру у грилі 200°(), поки зефір не збільшиться у розмірах і не підрум'яниться. Посипте пиріг шоколадними чіпсами, готуйте ще 2 хвилини, поки шоколад не розтопиться. Пиріг зніміть з гриля, дайте постояти 5 хвилин, викладіть на тарілки та одразу подавайте.