Технологічна карта приготування Мусаки:

Інгредієнти:

  1. Картопля - 4-5 середнього розміру картоплі
  2. Баклажан - 2 середнього розміру баклажани
  3. Олія - 4 столові ложки
  4. Цибуля - 1 велика цибуля, порізана
  5. Фарш м'ясний (яловичий) - 500 г
  6. Помідори - 4 помідори, нарізані кубиками
  7. Помідорна паста - 2 столові ложки
  8. Сіль - за смаком
  9. Чорний перець - за смаком
  10. Куркума - 1 чайна ложка
  11. Кінза - 1 чайна ложка, мелена
  12. Білий соус (бешамель) - 500 мл
  13. Сир - 100 г, тертий

Кроки приготування:

  1. Приготування овочів: Наріжте картоплю тонкими кружечками. Наріжте баклажани тонкими кружечками або пластинами. Посоліть картоплю та баклажани і залиште на 20-30 хвилин, щоб вони виділили сік.
  2. Приготування фаршу: Розігрійте 2 столові ложки олії в сковороді. Додайте нарізану цибулю і обсмажте її доки вона не стане золотистою. Додайте фарш і готуйте, розбиваючи його ложкою, доки він не стане кольору. Додайте нарізані помідори, помідорну пасту, сіль, перець, куркуму та мелену кінзу. Готуйте додаткові 5-7 хвилин. Вимкніть вогонь.
  3. Приготування білого соусу (бешамель): Розігрійте 2 столові ложки олії в кастрюлі. Додайте борошно і готуйте на середньому вогні, постійно перемішуючи, доки отримаєте світло-молочну масу. Поступово додавайте молоко під постійним помішуючи, доки соус не стане густим і безгрудковим. Приправте сіллю та перцем за смаком.
  4. Складання мусаки: У великій формі для запікання розмістіть шар картоплі, потім баклажани. Налийте половину білого соусу (бешамель) поверх овочів. Далі розподіліть фарш рівномірно по поверхні. Повторіть шарування: картопля, баклажани, решта білого соусу, а потім фарш.
  5. Запікання: Посипте тертим сиром поверх останнього шару. Поперчіть за смаком. Покрийте форму алюмінієвою фольгою та поставте в попередньо розігрітий гриль до середньої температури, під не прямим вогнем на 30-40 хвилин. Потім видаліть фольгу і випікайте ще 10-15 хвилин до золотистого кольору.
  6. Подача: Дайте мусаці відпочити 10-15 хвилин перед подачею. Поріжте порції та подайте гарячим.