Інгредієнти:
Для начинки:
- Консервовані кільця ананаса - 1 банка (приблизно 450 г)
- Цукор - 1/2 чашки
- Вершкове масло - 3 ст. ложки
- Ванільний цукор - 1 ч. ложка
Для тіста:
- Пшенична мука - 1,5 чашки
- Цукор - 1/2 чашки
- Яйце - 1 шт.
- Розпушувач тіста (за бажанням) - 1 ч. ложка
- Сіль - 1/4 ч. ложки
- Молоко - 1/2 чашки
- Розпушувач тіста (за бажанням) - 1 ч. ложка
- Ванільний цукор - 1 ч. ложка
Технологічна карта приготування "Перевернутий пиріг з ананасами":
- Розігрійте гриль до 200°C.
- Приготовлення начинки: У каструлі розтопіть вершкове масло та додайте цукор. Ретельно перемішайте і доведіть до утворення карамелі. Рівномірно розподіліть ананасові кільця по дну форми для запікання, залейте карамеллю і посипте ванільним цукром.
- Приготовлення тіста: У глибокій мисці змішайте муку, цукор, сіль та ванільний цукор. Додайте яйце та розпушувач тіста (за бажанням). Поступово долийте молоко та ретельно змішайте, щоб отримати однорідне тісто.
- Вилейте тісто в форму з ананасами, обережно вирівняйте і рівномірно розподіліть.
- Підпекайте пиріг в попередньо розігрітому грилі протягом 30-35 хвилин або доки він не стане золотистим і при вставці зубочистки в центрі, вона вийде чистою.
- Під час приготування пирога підготуйте піднос або посудину, на яку ви потім перевернете пиріг.
- Як тільки пиріг готовий, вийміть його з духовки і залиште протягом 5 хвилин. Потім переверніть форму на піднос, обережно вийміть форму, і пиріг готовий до подачі.
- Подавайте "Перевернутий пиріг з ананасами" гарячим або в теплому вигляді, поливши сільним карамельним соусом з крем-сиром та молоком за смаком.
Смачного!