Інгредієнти для начинки:

 

  1. Консервовані кільця ананаса - 1 банка (приблизно 450 г)
  2. Цукор - 1/2 чашки
  3. Вершкове масло - 3 ст. ложки
  4. Ванільний цукор - 1 ч. ложка

 

Для тіста:

 

  1. Пшенична мука - 1,5 чашки
  2. Цукор - 1/2 чашки
  3. Яйце - 1 шт.
  4. Розпушувач тіста (за бажанням) - 1 ч. ложка
  5. Сіль - 1/4 ч. ложки
  6. Молоко - 1/2 чашки
  7. Розпушувач тіста (за бажанням) - 1 ч. ложка
  8. Ванільний цукор - 1 ч. ложка

 

Технологічна карта приготування "Перевернутий пиріг з ананасами":

 

  1. Розігрійте гриль до 200°C.

  2. Приготовлення начинки: У каструлі розтопіть вершкове масло та додайте цукор. Ретельно перемішайте і доведіть до утворення карамелі. Рівномірно розподіліть ананасові кільця по дну форми для запікання, залийте карамеллю і посипте ванільним цукром.

  3. Приготування тіста: У глибокій мисці змішайте муку, цукор, сіль та ванільний цукор. Додайте яйце та розпушувач тіста (за бажанням). Поступово долийте молоко та ретельно змішайте, щоб отримати однорідне тісто.

  4. Вилийте тісто в форму з ананасами, обережно вирівняйте і рівномірно розподіліть.

  5. Випікайте пиріг в попередньо розігрітому грилі протягом 30-35 хвилин або доки він не стане золотистим і при вставці зубочистки в центрі, вона вийде чистою.

  6. Під час приготування пирога підготуйте піднос або посудину, на яку ви потім перевернете пиріг.

  7. Як тільки пиріг готовий, вийміть його з духовки і залиште протягом 5 хвилин. Потім переверніть форму на піднос, обережно вийміть форму, і пиріг готовий до подачі.

  8. Подавайте "Перевернутий пиріг з ананасами" гарячим або в теплому вигляді, поливши сільним карамельним соусом з крем-сиром та молоком за смаком.

Смачного!