Інгредієнти:
Філе тунця - 400 г
Солодка паприка - 2 чайні ложки
Сіль - за смаком
Чорний мелений перець - за смаком
Оливкова олія - 2 столові ложки
Лимон - сік з 1 лимона
Салатний мікс (листя салату, рукола, шпинат) - 150 г
Цукіні - 1 шт., нарізаний тонкими пластинами для грилі
Чері-помідори - 150 г, розрізані навпіл
Авокадо - 1 шт., нарізаний смужками
Бальзамічний оцет - 2 столові ложки
Мед - 1 столова ложка
Мікс горіхів - 50 г, підсмажені та грубо нарізані
Кунжут - 50 г, для паніровки
Кроки приготування:
Приготування стейку з тунця:
Посоліть філе тунця та обсипте солодкою паприкою та чорним перцем.
Засмажте кунжут на сухій сковороді декілька хвилин до золотистого кольору.
Обережно обваляйте філе тунця у підсмаженому кунжуті.
Посоліть та перчіть стейк з тунця.
Розігрійте гриль до високої температури та смажте стейк з обох сторін протягом 1-2 хвилин в режимі прямого жару для золотистого кольору на зовнішній стороні, але залишіть середину сирою.
Приготування заправки:
Змішайте бальзамічний оцет, мед та лимонний сік для підготовки заправки.
Подача:
На тарілку розмістіть салатний мікс, тонко нарізані цукіні, чері-помідори та авокадо.
Покладіть панірований стейк тунця на верх.
Полийте салат заправкою з бальзамічного оцету та меду.
Посипте горіхами.
Подавайте гарячим.