Інгредієнти:

 

Філе тунця - 400 г

Солодка паприка - 2 чайні ложки

Сіль - за смаком

Чорний мелений перець - за смаком

Оливкова олія - 2 столові ложки

Лимон - сік з 1 лимона

Салатний мікс (листя салату, рукола, шпинат) - 150 г

Цукіні - 1 шт., нарізаний тонкими пластинами для грилі

Чері-помідори - 150 г, розрізані навпіл

Авокадо - 1 шт., нарізаний смужками

Бальзамічний оцет - 2 столові ложки

Мед - 1 столова ложка

Мікс горіхів - 50 г, підсмажені та грубо нарізані

Кунжут - 50 г, для паніровки

 

Кроки приготування:

 

Приготування стейку з тунця:

 

Посоліть філе тунця та обсипте солодкою паприкою та чорним перцем.

Засмажте кунжут на сухій сковороді декілька хвилин до золотистого кольору.

Обережно обваляйте філе тунця у підсмаженому кунжуті.

Посоліть та перчіть стейк з тунця.

Розігрійте гриль до високої температури та смажте стейк з обох сторін протягом 1-2 хвилин в режимі прямого жару для золотистого кольору на зовнішній стороні, але залишіть середину сирою.

 

Приготування заправки:

 

 Змішайте бальзамічний оцет, мед та лимонний сік для підготовки заправки.

 

Подача:

 

На тарілку розмістіть салатний мікс, тонко нарізані цукіні, чері-помідори та авокадо.

Покладіть панірований стейк тунця на верх.

Полийте салат заправкою з бальзамічного оцету та меду.

Посипте горіхами.

Подавайте гарячим.