Інгредієнти:

  • Філе тунця - 400 г
  • Солодка паприка - 2 чайні ложки
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Оливкова олія - 2 столові ложки
  • Лимон - сік з 1 лимона
  • Салатний мікс (листя салату, рукола, шпинат) - 150 г
  • Цукіні - 1 шт., нарізаний тонкими пластинами для грилі
  • Чері-помідори - 150 г, розрізані навпіл
  • Авокадо - 1 шт., нарізаний смужками
  • Бальзамічний оцет - 2 столові ложки
  • Мед - 1 столова ложка
  • Мікс горіхів - 50 г, підсмажені та грубо нарізані
  • Кунжут - 50 г, для паніровки

Кроки приготування:

  1. Приготуванн стейку з тунця:
    • Посоліть філе тунця та обсипте солодкою паприкою та чорним перцем.
    • Засмажте кунжут на сухій сковороді декілька хвилин до золотистого кольору.
    • Обережно обваляйте філе тунця у підсмаженому кунжуті.
    • Посоліть та перчіть стейк з тунця.
    • Розігрійте гриль до високої температури та смажте стейк з обох сторін протягом 1-2 хвилин в режимі прямого жару для золотистого кольору на зовнішній стороні, але залишіть середину сирою.

 

  1. Приготування заправки: Змішайте бальзамічний оцет, мед та лимонний сік для підготовки заправки.
  2. Подача:
    • На тарілку розмістіть салатний мікс, тонко нарізані цукіні, чері-помідори та авокадо.
    • Покладіть панірований стейк тунця на верх.
    • Полийте салат заправкою з бальзамічного оцету та меду.
    • Посипте горіхами.
    • Подавайте гарячим.