1 порція.

Час приготування – 60 хв.

 

Інгредієнти

Баклажан – 1 шт.
Фарш яловичий - 200 г.
Помідор – 1 шт.
Цибуля - ⅓ середньої цибулини.
Томатна паста - 1 ст/л
Гострий турецький перець – 1 ч/л
Кінза – 2 гілочки.
Рейган/фіолетовий базилік – 5 листочків.
Сухий часник - 1 ч/л.
Сіль, перець.

 

Технологія приготування

Перед початком приготування необхідно запекти баклажан на грилі на вогні при температурі 200° протягом 25 хвилин. Коли баклажан стане м'яким, необхідно його дістати з гриля і дати йому охолонути.

У цей час готуємо фарш. Додаємо до яловичого фаршу: томатну пасту, дрібно нарізаний помідор, дрібно нарізану цибулю, турецький перець, нарізаємо кінзу та базилік, додаємо сухий часник, сіль і перець. Ретельно перемішуємо до однорідності.

Після того як баклажан охолонув необхідно зверху зробити надріз, щоб з'явилася кишеня. М'яку частину баклажана виделкою необхідно перемішати і потроху додавати фарш всередину, продовжуючи при цьому перемішувати баклажан з фаршем. І так поступово додаємо весь фарш. В результаті має вийти фарширований баклажан.

Перекладаємо нашу заготовку у форму, оскільки виділятиметься багато соку. Перекладаємо форму з баклажаном на гриль і запікаємо при температурі 200 ° протягом 25 хвилин із закритою кришкою гриля. Після чого необхідно дістати баклажан, дати йому злегка охолонути, оскільки начинка в баклажану буде просто кипіти. Смачного.