НА 4 ПОРЦІЇ
ЧАС ПІДГОТОВКИ: 25 ХВИЛИН
ЧАС МАРИНУВАННЯ: ЗО ХВИЛИН
РЕЖИМ СМАЖЕННЯ : ПРЯМИЙ СИЛЬНИЙ ЖАР (2ЗО-290 ° С)
ЧАС СМАЖЕННЯ : 4 ХВИЛИНИ ДДЯ КОЖНОЇ ПАРТІЇ
ПРИЛАДДЯ : 2 ЗАВЕРНУТИХ У ФОЛЬГУ ЦЕГЛИ
Інгредієнти для заправки:
3 ст. л. свіжого лимонного соку
1 ч. л. дрібно нарізаного часнику .
1 ч. л. пластівців червоного чилі
1\2 ч. л. крупної морської солі
4 ч. л. свіжо-меленого чорного перцю
5 ст. л. оливкової олії
Інгредієнти:
2 невеликих оброблених тушок кальмарів
1\4 ч. л. крупної морської солі
4 ч. л. свіжо-меленого чорного перцю
300 г помідорів черрі, розрізати навпіл
4 ст. л. нарізаної дрібними кубиками червоної цибулі
2 великі стиглі авокадо, нарізати кубиками
1\2 ст. л. подрібненого майорану
Технологія приготування:
1 . Для заправки змішайте лимонний сік із часником, чилі, сіллю та перцем. Повільно влийте оливкову олію і збийте суміш.
2 . Кальмарів викладіть на дошку, посоліть і поперчіть. Полийте 2 ст. л. заправки, кілька разів переверніть кальмари. Дайте постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого сильного жару. Решітку гриля очистіть спеціальною щіткою.
4. Тушки кальмарів викладіть на решітку гриля у два ряди по три-чотири штуки в кожному . Покладіть на кальмарів цеглу гладкою стороною фольги вниз та готуйте під кришкою в режимі прямого сильного жару 2 хвилини, поки кальмари не будуть легко зніматися з решітки. Обережно зніміть цеглу, переверніть кальмарів і знову покладіть на них гніт(цегла). Готуйте ще 2 хвилини, потім викладіть кальмарів на блюдо сервіровки. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Так само приготуйте інші тушки. Обсмажте щупальця протягом 4 хвилин, не накриваючи їх цеглою, один раз переверніть.
5. Помідори і цибулю змішайте з заправкою, що залишилася. При подачі на кальмарів викладіть салат із помідорів, кубики авокадо, посипте майораном.