ДЛЯ ПРЯНОЇ ПАСТИ

2 ст. л. оливкової олії

3 зубчики часнику, видавити через прес

1 ст. л. меленого чилі

2 ч. л. крупної морської солі

1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

ДЛЯ СИРОПУ

120 мл свіжого апельсинового соку

4 ст. л. гранатового соку

2 ст. меду

1 ст. л. бальзамічного оцту

1/2 ч. л. крупної морської солі

 

Спосіб приготування:

1. Видаліть жир з каре ягняти і зачистіть реберні кістки

2. Перемішайте всі інгредієнти пряної пасти. Змастіть каре ягняти з усіх боків пряною пастою залиште на 20-30 хвилин за кімнатної температури.

3. Змішайте апельсиновий та гранатовий соки з медом та бальзамічним оцтом, швидко доведіть сироп до кипіння. Зменшіть нагрівання і уварюйте сироп 15-20 хвилин (вийде приблизно

5 ст. л. сиропу). Посоліть та охолодіть.

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Каре ягняти покладіть на гриль тією стороною, де знаходяться кістки, і смажте під кришкою в режимі прямого середнього жару до бажаного ступеня готовності (15-20 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Кілька разів переверніть.

Якщо з'являться язики полум'я, перемістіть м'ясо в непряму зону жару. Як тільки внутрішня температура м'яса буде трохи вищою 50 ° С зніміть м'ясо з грилю і залиште на 5 хвилин (за цей час 

температура підніметься ще приблизно на 2°С. Після цього розріжте каре ягняти на відбивні.

5. Якщо сироп загуснув, підігрійте його на слабкому вогні, щоб він став рідкішим. Полийте відбивні сиропом і одразу подавайте.

 

ПІДГОТОВЛЮЄМО КАРЕ ЯГНЯ

Щоб підготувати каре ягняти до смаження, слід видалити з нього жир і ретельно очистити кістки, що виступають за м'ясо.

2. Для того щоб видалити жир, що покриває реберні кістки та м'ясо зробіть довгий надріз на жировій тканині біля основи кісток.

3. Гострим ножем обережно зріжте весь жировий шар, який знаходиться на кістках.

4. Ретельно зріжте м'ясо між ребрами і зачистіть кістки зіскоблюючи з них залишки м'яса.

5. Акуратно видаліть жир з м'яса, щоб забігти можливого загоряння під час смаження.

6. Ідеальний колір м'яса - від рожевого до червоного, але ніяк не блакитного відтінка. Чим темніший колір, тим старша тварина.

 

СМАЖИМО КАРЕ ЯГНЯ

Відбивні з ягняти - чудова страва. Звичайно, можна смажити відбивні і окремо, але вони вийдуть більш соковитими і ніжними, якщо приготувати каре ягняти цілком, а потім розрізати його на котлети.

 

  1. Підготуйте гриль так, щоб вугілля зайняло у ньому половину або три чверті решітки.
  2. Смажте каре ягняти в режимі сильного жару - так воно вийде соковитим та дуже смачним.
  3. Якщо з'являються язики полум'я, м'ясо відразу ж перекладайте в зону непрямого жару.
  4. Як тільки внутрішня температура м'яса буде трохи вище 50 ° С, зніміть каре ягняти

з вогню, нещільно загорніть його у фольгу та залиште на 5-7 хвилин. Тільки після цього розріжте м'ясо на окремі відбивні.