Кількість порцій – 4

Час підготовки – 10 хв

Час маринування – 30-60 хв

Час смаження – 4 хв

СПЕЦІАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ:

Двостороння решітка для обсмажування Weber Crafted 

МАРИНАД:

3 столові ложки соєвого соусу

2 столові ложки свіжого соку лайма

2 столові ложки меду

2 столові ложки підсмаженої кунжутної олії

1 столова ложка дрібно натертого очищеного свіжого імбиру

½ чайної ложки шрірача

1 столова ложка подрібненого свіжого листя кінзи

4 стейки з тунця ахі, кожен приблизно 200 грамів і 2 сантиметри завтовшки

ГАРНІР:

3 цибулі, тонко нарізані

1 чашка дрібно нарізаного англійського або перського огірка без насіння

2 столові ложки подрібненого свіжого листя кінзи

1 столова ложка кунжутної олії

1 столова ложка свіжого соку лайма

1 чайна ложка дрібно натертого очищеного свіжого імбиру

Щіпка кошерної солі

 

ІНСТРУКЦІЇ :

1.Збийте інгредієнти маринаду в мисці. Відкладіть 3 столові ложки для гарніру.

2.Розкладіть тунець у формі для запікання. Полийте рибу маринадом, що залишився, і переверніть її для покриття.

3.Поставте в холодильник від 30 хвилин до 1 години, перевернувши один або два рази.

4.З’єднайте інгредієнти для гарніру в мисці. Додайте 1 столову ложку збереженого маринаду та перемішайте. Охолодити до використання.

Підготуйте гриль до прямого приготування на сильному вогні (250°–300°C). Попередньо розігрійте решітку для обсмажування на прямому сильному вогні принаймні 10 хвилин.

5. Дістаньте тунець з маринаду, дозволивши надлишкам стекти назад у блюдо. (Видалити маринад.) Покладіть тунець на решітку для обсмажування та готуйте з відкритою кришкою, поки він не стане непрозорим (або бажаної готовності), приблизно 4 хвилини для середнього просмаження, перевернувши один раз. Зніміть з гриля та змастіть маринадом, що залишився. Подавайте негайно з приправою, викладеною зверху.