Автор рецепту: Олексій Троян
Бренд-шеф Weber в Україні.
Готуємо стейк методом «Холодних ґрат». Придумав цей метод Девід Періш, один із засновників BBQ культури.
Нам знадобиться:
- Щипці
- Рукавички
- Термометр
- Щепа
- Брикетне вугілля
- Вугільний гриль Weber
- Сіль перець
За одну годину до початку приготування дістаємо стейк з холодильника. Після чого ретельно просушуємо стейк рушником. Потім посоліть. М'ясо вкрите сіллю через 15 хвилин набуває яскраво-червоного кольору.
Конфігурація вугілля 70/30. На жар кидаємо три жмені тріски для копчення.
На холодну зону решітки викладаємо стейки та готуємо під кришкою приблизно 15 хвилин до внутрішньої температури самого стейка 30 С. Після цього знімаємо стейк разом із ґратами. Решітки даємо охолонути, а стейки ще раз ретельно просушуємо! Перчимо свіжомеленим перцем.
Конфігурація вугілля та сама 70/30. Стейки готуємо при відкритій кришці гриля на прямому жару (кришка нам більше не знадобиться).
Повертаємо охолоджену решку в гриль. Стейки укладаємо на прямий жар на 30 секунд, після чого крутимо решету в протилежний бік, а стейки перевертаємо та повертаємо на прямий жар! І таким методом крутимо решітку і перевертаємо стейк, допоки температура м'яса не досягне 50-52 градусів С. Після цього, даємо м'ясу відпочити 10 хвилин, поверх шматочок вершкового масла. Прожарювання вийде максимально рівномірним без переготовлених країв, а скоринка ідеальною.