Інгредієнти

Сібас - 1 ціла тушка 400г
Гриби білі - 60 г
Хвости креветок 16/20 - 3 шт
Розмарин 3-4 листочки
Цукіні 1 не великий
Черрі 5шт
Лайм – половина
Часник 1 зубчик
Петрушка пару гілочок
Оливкова олія 3ст/л
Сіль
Перець
Кулінарна мотузка

 

Технологія приготування

Починаємо з підготовки овочів:

у цукіні обрізаємо краї, розрізаємо вздовж на чотири частини і вирізаємо насінну частину, після чого нарізаємо шматочками завширшки 1 см. Черрі розрізаємо навпіл. Складаємо все в миску. Шинкуємо петрушку та часник і додаємо до овочів. У ту ж миску вичавлюємо фреш половини лайма, додаємо 2 столові ложки оливкової олії, велику щіпку солі і щіпку перцю. Добре перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин, для того щоб овочі промаринувалися.

У очищеного і випатраного сібаса відрізаємо голову, по косій, щоб зрізати грудні плавці. Щоб зрізати філе, потрібно зробити проріз ножем уздовж спини з обох боків спинного плавця, після чого по хребту зрізати кожну сторону філе разом з ребрами, так ймовірність пошкодити філе менше.
Вже зі знятого філе акуратно зрізаємо ребра, щоб залишити максимум черевної частини.
Кісточки, що залишилися, в центрі філе вирізаємо ножем і намагаємося не пошкодити шкіру. Готове філе злегка солимо та перчимо.

Для начинки потрібно заздалегідь обсмажити білі гриби на оливковій олії та трохи присолити. Креветки очищаємо від панцира та спинної кишки.
Смажені гриби разом із креветкою нарізаємо дрібним кубиком. Туди ж дрібно подріюнюємо листочки розмарину і заправляємо сіллю та перцем.


Готову начинку перемішуємо і викладаємо на одне філе так, щоб шар начинки був приблизно 1 см завтовшки і по 1 см не доходив до країв, після чого накриваємо другим філе.
Зв'язуємо наш сендвіч кулінарною ниткою. Робимо зав'язки кожні 3-4см, після чого змащуємо оливковою олією.

Смажимо наш сендвіч на розігрітій до 250 градусів рішітці по 3 хвилини з кожного боку з накритою кришкою гриля.

З готової риби зрізаємо наші зав'язки.
Для подачі викладаємо наші овочі гіркою на центр тарілки, рибу викладаємо зверху і поливаємо маринадом від наших овочів. Смачного!