Кількість порцій — 2

Час підготовки – 10 хв

Час смаження – 10 хв

 

Спеціальне обладнання:

Повнорозмірна порцелянова емальована чавунна планча Weber для Genesis серії 300

 

Інгредієнти для вінегрету:

2 склянки злегка упакованого крес-салату «МАШ»

Сік 1/2 лимона

4 столові ложки оливкової олії першого віджиму

сіль

Чорний свіжозмелений перець

10 помідорів Черрі

8 списів спаржі, жорсткі кінці видалені

2 столові ложки води

2 великих яйця

 

Технологія приготування:

1. У блендері з’єднайте половину салату, лимонний сік і 2 столові ложки олії та перемішайте, щоб отримати однорідний вінегрет, додавши ще трохи олії, якщо потрібно, щоб суміш розм’якшилася. Приправити на (свій) смак сіллю і перцем.

2. Підготуйте гриль до прямого приготування на середньому вогні (180°–220°C).

Поставте чавунну планчу на прямий вогонь, закрийте кришку та попередньо розігрівайте її протягом 3–5 хвилин.

3. У маленькій мисці змішайте помідори з 1 столовою ложкою олії, щоб вони злегка покрилися. Викладіть помідори на попередньо розігріту решітку-гриль і смажте на прямому середньому вогні під закритою кришкою, поки помідори не розм’якшать і злегка обвугляться, приблизно 6-8 хвилин, періодично перевертаючи. Поверніть помідори в миску.

4.Тим часом у середній мисці збризніть спаржу 1 столовою ложкою олії, що залишилася, приправте сіллю та перцем і перемішайте до покриття.

Викладіть спаржу на попередньо розігріту планчу для гриля, додайте воду (для створення пари) і смажте на прямому середньому вогні із закритою кришкою протягом 4 хвилин, перевернувши один раз.

Перемістіть спаржу в бік сковороди, злегка змастіть вільний простір і розбийте яйця на змащену маслом поверхню. Смажте, поки білки не затвердіють, а жовтки ще не стануть рідкими, приблизно 4 хвилини або до готовності на ваш смак.

Для подачі розділіть спаржу та помідори на дві тарілки та накрийте кожну смаженим яйцем. Зверху полийте вінегретом, рівномірно розподіливши його, і прикрасьте крес-салатом, що залишився.