Інгредієнти для тіста


Борошно - 175 г
Масло вершкове - 80 г
Цукор - 30 г
Молоко - 65 г
Яйця 1 шт

 

Для крему:

Яйця (жовтки) -3 шт
Цукор - 35 г
Цукор ванільний - 10 г
Крохмаль - 10 г
Молоко – 150 г
Мигдальне борошно - 70 г
Консервований персик 2 половинки

Кругла фольгова форма - 2 шт

 

Технологія приготування


Готуємо пісочне тісто.

Борошно перетираємо з вершковим маслом, після чого додаємо решту інгредієнтів і вимішуємо в туге тісто. Розкочуємо тісто.
Розгортаємо товщиною пів сантиметра, шириною в дно форми, плюс 2 см. Перевертаємо нашу форму до верху дном і викладаємо на неї тісто, після чого накриваємо другою формою і відправляємо запікатися на гриль при температурі 200 градусів на 30 хвилин.

Поки запікається наша форма, можна підготувати крем.
У сотейник чи каструлю викладаємо підготовлені жовтки, додаємо до них цукор, крохмаль та ванільний цукор. Добре перемішуємо до однорідності, після чого потроху вливаємо молоко, паралельно помішуючи жовтки, щоб не утворювались грудочки.
Підготовлену суміш ставимо на вогонь і варимо, безперервно помішуючи, доки крем не почне густіти. Як тільки крем стає густим, знижуємо вогонь на мінімум і всипаємо борошно мигдальне, після чого варимо ще три хвилини.
Сотейник із кремом знімаємо з вогню. Ставимо сотейник в глибоку миску, після чого заливаємо в миску холодну воду, щоб якнайшвидше остудити крем. Крем буде остигати близько 15 -20 хвилин, за цей час потрібно періодично помішувати крем, щоб не утворювалася обвітрена скоринка на поверхні і можна поміняти воду, якщо сильно нагрілася.

Коли пісочна форма випечеться, виймаємо її з гриля, і даємо їй охолонути. Тісто має бути щільним із золотистою скоринкою.
У випечену форму виливаємо наш крем, не доходячи пів сантиметра до краю, розрівнюємо та в центр викладаємо наші персики. За бажанням можна прикрасити м'ятою, пелюстками мигдалю чи ягодою. Найкраще прибрати в холодильник на кілька годин, щоб крем застиг, після чого можна нарізати на часточки.