Інгредієнти

Вирізка яловича 100 г
Суміш спецій "Sweet vinegar" 1ч.л
Мед 1ч.л
Гірчиця дижонська 1ч.л
Оцет яблучний 1 ст.л
Оливкова олія 50 г
Зелена цибуля 1 гілочка
Сіль
Перець
Пергамент

 

Технологія приготування

Зачищену вирізку злегка збризкуємо оливковою олією та присипаємо половиною чайної ложки спецій "Sweet vinegar". Відправляємо коптити за температури 95 градусів на 15 хвилин. Коптимо або на пелетах із фруктових порід дерев, або на заздалегідь відмоченій аналогічній трісці. Після копчення даємо м'ясу повністю охолонути та насититися ароматами.

Поки м'ясо відпочиває, робимо соус. Для цього до миски додаємо гірчицю, оцет, мед і залишок спецій, ретельно розмішуємо. Потроху додаємо оливкову олію та швидко вимішуємо, поки не додамо всю олію. Соус повинен вийти однорідним та густим. У готовий соус дрібно нарізаємо зелене пір'я цибулі, злегка присолюємо.

М'ясо, що остигло, нарізаємо скибочками по 1 см і викладаємо на центр листа пергаменту, впритул один до одного, після чого накриваємо ще одним листом пергаменту. М'ясо можна відбити кухонним молотком або качалкою доки товщина м'яса не дійде до 2-3 мм.
Після цього ми знімаємо верхній лист пергаменту і кладемо зверху на наше м'ясо широке блюдо, що виступає за краю тарілки можна обрізати і відкласти убік, щоб використовувати повторно. Перевертаємо нашу страву та знімаємо зворотний шар пергаменту.
Підготовлене карпачо добре приправляємо сіллю та перцем. Рясно поливаємо нашим соусом і присипаємо нарізаною зеленою цибулею.
За бажання можна посипати пармезаном і руколою. Смачного.