Автор рецепту: Дмитро Касап
Інгредієнти:
Щупальця восьминога 1 шт
Цибуля шалот 20 г
Вино біле 20 г
Оливкова олія
Томати Черрі 50 г
Каперси 10 г
Соєвий соус 5 г
Пармезан 30 г
Вершки 100 г
Кінза 5 г
Петрушка 5 г
Часник сухий зі спеціями 3 г
Технологія приготування:
У розігрітий до 250 градусів гриль вставити сковороду WOK (GBS) та додати оливкову олію. У розігріту сковороду кладемо дрібно рубану цибулю шалот і смажимо до золотистого кольору. Вливаємо вино і поступово помішуємо, поки алкоголь не випарується (3-4 хвилини). Потім додаємо вершки, каперси, соєвий соус, пармезан, томати Черрі навпіл і дрібно рубану зелень, даємо закипіти, заправляємо на смак сіллю, перцем і часником і знімаємо з вогню. На ґрати гриля викладаємо восьминога попередньо висушивши його паперовим рушником і присмачивши оливковою олією. І Гомулки восьминога по 1-2 хвилини з кожного боку. На тарілку кладемо восьминога та поливаємо соусом, смачного!