Автор рецепту: Дмитро Касап

 

Інгредієнти:

Щупальця восьминога 1 шт

Цибуля шалот 20 г

Вино біле 20 г

Оливкова олія  

Томати Черрі 50 г

Каперси 10 г

Соєвий соус 5 г

Пармезан 30 г

Вершки 100 г

Кінза 5 г

Петрушка 5 г

Часник сухий зі спеціями 3 г

 

Технологія приготування:

У розігрітий до 250 градусів гриль вставити сковороду WOK (GBS) та додати оливкову олію. У розігріту сковороду кладемо дрібно рубану цибулю шалот і смажимо до золотистого кольору. Вливаємо вино і поступово помішуємо, поки алкоголь не випарується (3-4 хвилини). Потім додаємо вершки, каперси, соєвий соус, пармезан, томати Черрі навпіл і дрібно рубану зелень, даємо закипіти, заправляємо на смак сіллю, перцем і часником і знімаємо з вогню. На ґрати гриля викладаємо восьминога попередньо висушивши його паперовим рушником і присмачивши оливковою олією. І Гомулки восьминога по 1-2 хвилини з кожного боку. На тарілку кладемо восьминога та поливаємо соусом, смачного!