Автор рецепту: Олексій Троян
Бренд-шеф Weber в Україні.

 

Ті-боун — один із найбільших та найцікавіших стейків. Він має два види м'яса: Філе Міньйона та Стріплойна, які розділені тонкою кісткою. Обидві частини гармонійно поєднуються та доповнюють смакові характеристики один одного. Ніжне за смаком та виключно м'яке Філе Міньйон ідеально відтінює насичений смак Стріплойна.
Додатковий аромат та соковитість йому надає кістку. Вона не тільки збагачує смак м'яса, але й допомагає рівномірно розподілити температуру при приготуванні. У кістки стейк завжди виходить менш просмаженим, але винятково соковитим.

Нам знадобиться:

  • Щипці
  • Рукавички
  • Термометр
  • Щепа
  • Брикетне вугілля
  • Щітка
  • Вугільний гриль Weber або Smoke-Fire Пелетний гриль Weber
  • Сіль та перець

Технологія приготування:

За одну годину до початку приготування дістаємо стейк з холодильника. Після чого ретельно просушуємо стейк рушником. Потім посоліть. М'ясо вкрите сіллю через 15 хвилин набуває яскраво-червоного кольору.

Smoke-Fire (Пелетний гриль Weber)

Укладаємо наші стейки в гриль при температурі до 130С. Стейки готуємо під кришкою до 49С всередині м'яса.

Температура гриля до 130С. Температура м'яса до 49С.

 

Як тільки м'ясо досягло внутрішньої температури 49С, знімаємо з гриля і просушуємо ще раз ретельно! Перчимо свіжо молотим перцем. Підбадьорюємо будь-яким рослинною олією.

Вугільний гриль Weber Master-touch 5775 . Також можна приготувати такою ж технікою і на вугільному грилі в режимі копчення. Або в режимі "прямого і не прямого" спека.

Розганяємо гриль до температури від 250С. Чистимо грати гриля щіткою. Даємо ще раз гриля прогрітися.

Розігрітий гриль від 250С

Після чого викладаємо стейки на розпечені грати та готуємо під кришкою в режимі прямого жару, рівно по одній хвилині з кожного боку стейка. Після цього даємо стейку полежати (відпочити)

По одній хвилині з кожного боку

Ділимо стейк уздовж «Т» образної кістки на дві частини та подаємо до столу!

«Т»

Смачного!