Це казковий рецепт, який можна приготувати лівою ногою!
Його легко можна скоригувати під ваш раціон та продукти у холодильнику. У соусі, наприклад скоротити цукор або замінити на цукрозамінювач, також, замість вишні та полуниці використовувати будь-які соковиті фрукти та ягоди, а тісто, що йде зверху, зробити на будь-якому борошні або покласти ще менше.
Але для початку все ж таки приготуйте за рецептом.)
Інгредієнти:
Вишні без кісточок 400 г
Цукор 130 г
Ванільного цукру пакетик
Кукурудзяного або картопляного крохмалю 1 ст.л.
Муки 200 г
Розпушувача для тесту 1 ч.л
Холодного вершкового масла|мастила| 100 г
Солі дрібка
Молоко 100-150 мл.
Технологія приготування
Вишню змішуємо з крохмалем, ванільним цукром і звичайним, викладаємо в жароміцну форму.
Борошно, розпушувач та сіль змішати. Нарізати олією кубиками та розтерти з борошном. Влити поступово молоко зазвичай понад 100 мл не потрібно.
Викласти на ягоди тісто у вигляді маленьких каменів, щоб у результаті десерт виглядав немов це бруківка.)
Посипати трохи цукром і поставити випікатися в розігріту духовку до 200 С на 20-30 хвилин.
Подавати трохи остиглим з кулькою ванільного морозива