Інгредієнти для маринаду:


5 ст. л. оливкової олії

5 ст. л. свіжого соку лайма

1 ст. л. меду

1 ч. л. крупної морської солі

20 великих морських гребінців, діаметром 3 см

 

Інгредієнти для салату:

1/2 невеликої червоної цибулини, розрізати на 3 частини

3 кукурудзяні качани без листя

1 стручок червоного солодкого перцю

Оливкова олія

1/2 ч. л. меленої зіри

1 ч. л. соусу чилі середньої гостроти

Свіжий чорний перець

Крупна морська сіль

 

Спосіб приготування:

1. Змішайте інгредієнти маринаду. 3 ст. л. маринаду відлийте в окремий посуд.

2. У морських гребінців видаліть жорсткий бічний м'яз, якщо він є. До приготування заберіть гребінці в прохолодне місце.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Цибулю, кукурудзу та паприку збризніть олією, посоліть і поперчіть. Решітку гриля очистіть спеціальною щіткою. Готуйте овочі в режимі прямого середнього жару під кришкою: цибуля - 4 хвилини, до м'якості; кукурудзу - 6-8 хвилин, поки вона не стане коричневою, а подекуди не обуглиться; солодкий перець -10-12 хвилин, поки він не потемніє і не покриється бульбашками. За потреби овочі переверніть. Солодкий перець викладіть у миску, накрийте харчовою плівкою, остудіть.

4. Коли овочі охолонуть, цибулю наріжте дрібними кубиками, з качанів кукурудзи зріжте зерна. Солодкий перець видаливши насіння та очистивши від шкірки, наріжте невеликими кубиками. Підготовлені овочі змішайте із зірою та соусом чилі. Додайте 3 ст. л. маринада і ще раз ретельно перемішайте.

5. Кедрову дошку покладіть на гриль, накрийте кришкою та прогрійте в режимі прямого середнього жару. Через 5-10 хвилин, коли дошка почне димитися, переверніть її на інший бік. Гребінці рясно змочіть маринадом та викладайте на підготовлену дошку. Готуйте їх під кришкою 8-1 хвилин, поки вони не стануть щільними та матовими. Подавайте гребінці гарячими з салатом із кукурудзи

 

Розрізаємо цибулину

  1. Частини розрізаної цибулини не розпадуться, якщо залишити частину денця.
  2. Після того як розріжете цибулину, акуратно видаліть лушпиння.

Перевіряємо готовність морських гребінців

Гребінці готові, якщо зовні вони стали щільними та підсмажилися.