ДЛЯ МАРИНАДУ
5 ст. л. оливкової олії
5 ст. л. свіжого соку лайма
1 ст. л. меду
1 ч. л. крупної морської солі
20 великих морських гребінців, діаметром 3 см
ДЛЯ САЛАТУ
1/2 невеликої червоної цибулини, розрізати на 3 частини
3 кукурудзяні качани без листя
1 стручок червоного солодкого перцю
Оливкова олія
1/2 ч. л. меленої зіри
1 ч. л. соусу чилі середньої гостроти
Свіжий чорний перець
Крупна морська сіль
Спосіб приготування:
1. Змішайте інгредієнти маринаду. 3 ст. л. маринаду відлийте в окремий посуд.
2. У морських гребінців видаліть жорсткий бічний м'яз, якщо він є. До приготування заберіть гребінці в прохолодне місце.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Цибулю, кукурудзу та паприку збризніть олією, посоліть і поперчіть. Решітку гриля очистіть спеціальною щіткою. Готуйте овочі в режимі прямого середнього жару під кришкою: цибуля - 4 хвилини, до м'якості; кукурудзу - 6-8 хвилин, поки вона не стане коричневою, а подекуди не обуглиться; солодкий перець -10-12 хвилин, поки він не потемніє і не покриється бульбашками. За потреби овочі переверніть. Солодкий перець викладіть у миску, накрийте харчовою плівкою, остудіть.
4. Коли овочі охолонуть, цибулю наріжте дрібними кубиками, з качанів кукурудзи зріжте зерна. Солодкий перець видаливши насіння та очистивши від шкірки, наріжте невеликими кубиками. Підготовлені овочі змішайте із зірою та соусом чилі. Додайте 3 ст. л. маринада і ще раз ретельно перемішайте.
5. Кедрову дошку покладіть на гриль, накрийте кришкою та прогрійте в режимі прямого середнього жару. Через 5-10 хвилин, коли дошка почне димитися, переверніть її на інший бік. Гребінці рясно змочіть маринадом та викладайте на підготовлену дошку. Готуйте їх під кришкою 8-1 хвилин, поки вони не стануть щільними та матовими. Подавайте гребінці гарячими з салатом із кукурудзи
Розрізаємо цибулину
- Частини розрізаної цибулини не розпадуться, якщо залишити частину денця.
- Після того як розріжете цибулину, акуратно видаліть лушпиння.
Перевіряємо готовність морських гребінців
Гребінці готові, якщо зовні вони стали щільними та підсмажилися.